Необходими продукти:
- 250 г елда
- 2 глави лук
- 2 бр. чушки
- 5 бр. домати
- 1 стрък праз
- 1 с.л. зеленчуков бульон на прах
- 1 с.л. соев сос
- 4 с.л. олио
- сол, бял пипер, червен пипер
Начин на приготвяне: Елдата се кипва и се оставя да къкри докато набъбне.
Зеленчуците се нарязват и се запържват в мазнината с малко сол, докато добият леко златист цвят. Когато вече са сготвени, се подправят със соевия сос и бял пипер. Към готовите зеленчуци се добавя елдата.
Ястието се сервира в плоски чинии. Ако искате да подсилите аромата му - поднесете с чаша червено вино.
Още от Магии в кухнята
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.
Хрупкаво пиле с песто, фета и домати
Потърсете сирене фета в саламура
Какво да изберем: Олио или зехтин?
Кое е най-доброто масло за пържене