24 Ноември, 2024

Елда със задушени зеленчуци

Елда със задушени зеленчуци

Необходими продукти:

  • 250 г елда
  • 2 глави лук
  • 2 бр. чушки
  • 5 бр. домати
  • 1 стрък праз
  • 1 с.л. зеленчуков бульон на прах
  • 1 с.л. соев сос
  • 4 с.л. олио
  • сол, бял пипер, червен пипер

Начин на приготвяне: Елдата се кипва и се оставя да къкри докато набъбне. 

Зеленчуците се нарязват и се запържват в мазнината с малко сол, докато добият леко златист цвят. Когато вече са сготвени, се подправят със соевия сос и бял пипер. Към готовите зеленчуци се добавя елдата. 

Ястието се сервира в плоски чинии. Ако искате да подсилите аромата му - поднесете с чаша червено вино.

Сподели:

Кои са най-популярните чорби и супи у нас?

Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.

Хрупкаво пиле с песто, фета и домати

Потърсете сирене фета в саламура

Какво да изберем: Олио или зехтин?

Кое е най-доброто масло за пържене