28 Ноември, 2024

Есенна салата

Есенна салата

Време за подготовка: 20 минути, време за изпълнение: 30

Необходими продукти:

Моркови

ряпа

червено цвекло

сол

зехтин

лимонов сок

За декорация:

краставица

лист червено зеле

цвекло

морков

лимон

клонки копър

Начин на приготвяне:

Настъргват се морковите, ряпата и цвеклото и се подреждат в поднос, като най-отгоре се слага пласта с ряпата. 
За декорация може да се направи птичка върху клонки от копър, може да се изрежат кръгчета цвекло за черешки. 

При сервиране салатата се залива с дресинг от зехтин, сол и лимонов сок.

(bulgarian-kitchen)

Сподели:
Вкусна парена салата

Вкусна парена салата

Отлично мезе за хубава българска ракия или като гарнитура към основното ястие

Лакерда

Лакерда

Изключително вкусно мезе и за най-изтънчените ценители на хубава храна

Кои са най-популярните чорби и супи у нас?

Кои са най-популярните чорби и супи у нас?

Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.