Необходими продукти:
Моркови
ряпа
червено цвекло
сол
зехтин
лимонов сок
За декорация:
краставица
лист червено зеле
цвекло
морков
лимон
клонки копър
Начин на приготвяне:
Настъргват се морковите, ряпата и цвеклото и се подреждат в поднос, като най-отгоре се слага пласта с ряпата.
За декорация може да се направи птичка върху клонки от копър, може да се изрежат кръгчета цвекло за черешки.
При сервиране салатата се залива с дресинг от зехтин, сол и лимонов сок.
(bulgarian-kitchen)
Още от Магии в кухнята
Вкусна парена салата
Отлично мезе за хубава българска ракия или като гарнитура към основното ястие
Лакерда
Изключително вкусно мезе и за най-изтънчените ценители на хубава храна
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.