Продукти (4 порции)
50 г макадамови ядки
2 с.л. захар
1 щипка кардамон
2 портокала
1 розов грейпфрут
1 червен портокал
1 лимета
2 мл портокалов ликьор
2 с.л. сироп от алое вера
няколко листчета маточина
2 пакетаEXQUISIT Крем Брюле (2 чаши по 100 г)
Приготвяне
Макадамовите ядки се начупват и се запичат за кратко в тиган. Прибавят се захарта и кардамонът, разбъркват се, докато се карамелизират леко, поставят се върху хартия за печене и се оставят да се охладят.
Плодовете се обелват и се разделят на резенчета. Отделения при това сок (5 с.л.) се разбива с ликьора и сиропа от алое вера. Добавят се плодовете и маточината, разбъркват се и се оставят за около 30 минути на студено.
Карамелизираните ядки се начупват на парчета. Кремът се поръсва с горена захар, карамелизира се с помощта на бунзенова горелка и се сервира с плодовата салата и ядките.
www.kaufland.bg
Още от Магии в кухнята
Телешки дробени със синдермьо
Ястието, което ви предлагаме, е различно както на вкус, така и по начин на приготвяне от познатата "синдермьо", която се предлага в ресторантите у нас и в чужбина. Съчетаването на крехкото и ароматно телешко месо с пухкавата синдермьо го прави неустоимо вкусно и питателно
Панирана щука с пролетна салата
Тази рецепта е отличен избор за тези, които обичат леки, хрупкави и здравословни ястия, подходящо както за обедно, така и за вечерно меню
Вретено с дроб
Ястието, което ще ви предложим, със сигурност би се харесало на хора, които обичат традиционната кухня с плътни вкусове. То е от онези гозби, които не приготвяме всеки ден, но оставят траен спомен на небцето. Спокойно можем да го наречем кулинарно бижу