5 Декември, 2025

EXQUISIT рецепти: Да опитаме нещо по-специално

EXQUISIT рецепти: Да опитаме нещо по-специално

Крем Брюле с плодова салата от цитрусови плодове

Хрупкавата карамелена коричка прави този крем брюле малък кулинарен празник. Така французите обичат традиционния си десерт.

Продукти (4 порции)

50 г макадамови ядки
2 с.л. захар
1 щипка кардамон
2 портокала
1 розов грейпфрут
1 червен портокал
1 лимета
2 мл портокалов ликьор
2 с.л. сироп от алое вера
няколко листчета маточина
2 пакетаEXQUISIT Крем Брюле (2 чаши по 100 г)

Приготвяне

Макадамовите ядки се начупват и се запичат за кратко в тиган. Прибавят се захарта и кардамонът, разбъркват се, докато се карамелизират леко, поставят се върху хартия за печене и се оставят да се охладят.

Плодовете се обелват и се разделят на резенчета. Отделения при това сок (5 с.л.) се разбива с ликьора и сиропа от алое вера. Добавят се плодовете и маточината, разбъркват се и се оставят за около 30 минути на студено.

Карамелизираните ядки се начупват на парчета. Кремът се поръсва с горена захар, карамелизира се с помощта на бунзенова горелка и се сервира с плодовата салата и ядките.

www.kaufland.bg


Сподели:

Коментари (0)

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза