27 Ноември, 2024

Гъбена "шкембе-чорба"

Гъбена "шкембе-чорба"

Една от най-лесните рецепти, подходяща за деца и вегетарианци

Съставки:

500 г гъби - кладница, печурки
4 с.л. краве масло
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. червен пипер
чесън на вкус
сол и черен пипер
червен винен оцет

1. Почистете гъбите, нарежете ги на едри парчета и ги запържете в 2 лъжици масло. Долейте вода според това, колко гъста искате да е супата. Варете 30 минути.
2. Овкусете със сол и черен пипер. Налейте прясното мляко и оставете супата да заври. 
3. Запържете червения пипер в останалото масло (по желание може да сложите и лют) и сипете запръжката при гъбите. Разбъркайте. 
4. Счукайте чесъна в хаванче с малко сол, прехвърлете го в купичка и го залейте с оцет. 
Поднесете към чорбата.

(24kitchen)
Сподели:
Вкусна парена салата

Вкусна парена салата

Отлично мезе за хубава българска ракия или като гарнитура към основното ястие

Лакерда

Лакерда

Изключително вкусно мезе и за най-изтънчените ценители на хубава храна

Кои са най-популярните чорби и супи у нас?

Кои са най-популярните чорби и супи у нас?

Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.