28 Април, 2025

Грешки при готвене у дома

Грешки при готвене у дома

Четете ли рецептата до края?

Американското списание "Real Simple" посочи най-разпространените грешки, които домакините допускат при готвене у дома.

Първата грешка е да не прочетете рецептата до края, преди да започнете да готвите. Както отбелязва вестникът, приготвянето на съставките и внимателното изучаване на инструкциите са сред най-важните изисквания за правилното изпълнение на рецептата.

Друга грешка е да препълвате тигана, когато пържите нещо. Ако сложите съставките една върху друга в препълнен тиган, те няма да получат желаната хрупкава коричка.

Често срещана грешка при приготвянето на тестени изделия е да забравите да сложите достатъчно сол във водата. Пастата абсорбира вода по време на готвене, така че трябва да добавите достатъчно сол, за да я овкусите по време на готвенето.

Друга грешка е използването на недобре съхранени сушени подправки. Както „Real Simple” напомна, сушените подправки губят аромата си с течение на времето. Пресните билки могат напълно да преобразят вкуса на едно ястие, докато изсушените няма да постигнат този ефект.

Пропуск е използването на тъпи ножове. Редовното заточване на ножовете помага не само да спестите време и усилия, но също така прави процеса на готвене по-безопасен, отбелязва вестникът.

Последната от изброените грешки е игнорирането на факта, че по време на приготвянето ястието трябва постоянно да се опитва. Независимо от времето за готвене и количеството на необходимите съставки почти винаги е нужна корекция, за да бъде приготвеното „вкусно според вашите предпочитания”. (БГНЕС)
Сподели:

Коментари (0)

Биленик – вкусът на домашния уют

Биленик – вкусът на домашния уют

Това тестено ястие носи едновременно усещането за домашен уют и кулинарна традиция, напомняща за онези простички гозби, приготвяни с обич, но без излишна претенция

Агнешки пеперудки със сладък картоф и свежа салата

Агнешки пеперудки със сладък картоф и свежа салата

Рецептата, която ви предлагаме, чудесно се вписва във вкусно и лесно за приготвяне пролетно меню – агнешкото е класика за сезона, а свежата салата и сладките картофи внасят баланс и лекота в менюто

Телешки дробени със синдермьо

Телешки дробени със синдермьо

Ястието, което ви предлагаме, е различно както на вкус, така и по начин на приготвяне от познатата "синдермьо", която се предлага в ресторантите у нас и в чужбина. Съчетаването на крехкото и ароматно телешко месо с пухкавата синдермьо го прави неустоимо вкусно и питателно