Съставки
6 филии пълнозърнест хляб
0.5 връзка риган
0.5 връзка мащерка
50 г масло
4 пилешки гърди без кожа
3 глави червено цвекло
1 тъмнозелена тиквичка
1 лимон, сок и настъргана кора
сол и черен пипер
зехтин
Приготвяне
1. За коричката нарежете на кубчета хляба и го сложете в блендер. Добавете листенцата риган и мащерка и овкусете със сол и черен пипер. Добавете мекото масло и пасирайте всичко.
2. Разрежете всяко парче пилешко месо на две по-тънки, по хоризонтал, с помощта на остър нож. Подредете парчетата пилешки гърди в тавичка, постлана с хартия за печене. Поръсете с малко сол и черен пипер. Върху всяко парче месо нанесете слой от сместа с хляб. Печете месото в предварително загрята фурна на 200 градуса 15 минути.
3. Обелете главите цвекло. Нарежете ги на филии, след това на ивички, след това на кубчета. Сложете цвеклото в купа. Настържете фино кората на лимона и изтискайте сока на половината лимон. Разбъркайте. Добавете заквасената сметана, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.
4. Измитата и подсушена тиквичка нарежете на тънки дълги ленти, с помощта на белачка за зеленчуци. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте и оставете салатата да престои десетина минути.
5. Сервирайте хрупкаво печено филе, гарнирано със салата от червено цвекло и ленти от тиквички.
24kitchen.bg
Празниците отминаха, но за добрата домакиня празникът в кухнята идва с добрата рецепта
Фактор Фактор
Още от Магии в кухнята
Вкусна парена салата
Отлично мезе за хубава българска ракия или като гарнитура към основното ястие
Лакерда
Изключително вкусно мезе и за най-изтънчените ценители на хубава храна
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.