Толкова е лесно да направите ягодови сърца от пресни ягоди! Само за няколко минути можете да превърнете няколко ягоди в много специално лакомство, което може да бъде споделено така, както е, или потопено в шоколад.
Вижте как да приготвите тези сладки ягоди в няколко стъпки:
Необходими продукти:
1 кг ягоди
2 чаши шоколадови копчета
Измийте и подсушете ягодите. С малък остър нож, с кръгово движение, издълбайте стъблото на ягодата. Разрежете ягодите наполовина.
В горния център на всяка от половините изрежете малка V-образна форма. Внимателно поставете дървена пръчица в долната част на сърчицето, за да можете да ги потопите в шоколада.
Разтопете млечен или черен шоколад в микровълновата и потопете всяка от ягодките. Наредете ги върху хартия за печене, за да изсъхнат.
Насладете се!
Нужни са само няколко минути
Още от Магии в кухнята
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.
Хрупкаво пиле с песто, фета и домати
Потърсете сирене фета в саламура
Какво да изберем: Олио или зехтин?
Кое е най-доброто масло за пържене