Как да си направим хрупкави вафлички без гофретник: вкусна закуска за 15 минути
снимка: Az-jenata
Украсени с шоколад, ядки и стафиди, те са една от истинско кулинарно изкушение
Необходими продукти:
брашно - 250 грама;
яйца - 3 броя;
масло - 100 грама;
мляко - 400 милилитра;
мая - 2 супени лъжици, 1 кубче;
захар - 50 грама;
ванилин
Начин на приготвяне:
Изсипете топло разтопено масло в съд за готвене, добавете внимателно яйцата и млякото, които сте оставили на стайна температура, и разбъркайте докато получите хомогенна смес.
Смесете брашното със захарта и маята, добавете солта и ванилията и разбъркайте добре. След това смесете всички съставки и оставете тестото за известно време.
Изсипете тестото в силиконови формички и го оставете там да втаса.
Загрейте фурната на 210°C. и сложете втасалото тесто да се пече за около 10-15 минути.
Извадете готовите вафлички от формичките в подходяща тавичка и ги оставете за още 5 минути да се запекат.
Поднесете ги с пудра захар, сладко, мед, течен шоколад, плодове, сметана и каквото още желаете. Тогава закуската ви ще бъде неповторима.
Още от Магии в кухнята
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.
Хрупкаво пиле с песто, фета и домати
Потърсете сирене фета в саламура
Какво да изберем: Олио или зехтин?
Кое е най-доброто масло за пържене