6 Декември, 2025
/

Как да си направим хрупкави вафлички без гофретник: вкусна закуска за 15 минути

Как да си направим хрупкави вафлички без гофретник: вкусна закуска за 15 минути

снимка: Az-jenata

Украсени с шоколад, ядки и стафиди, те са една от истинско кулинарно изкушение

Необходими продукти:

брашно - 250 грама;
яйца - 3 броя;
масло - 100 грама;
мляко - 400 милилитра;
мая - 2 супени лъжици, 1 кубче;
захар - 50 грама;
ванилин

Начин на приготвяне:

Изсипете топло разтопено масло в съд за готвене, добавете внимателно яйцата и млякото, които сте оставили на стайна температура, и разбъркайте докато получите хомогенна смес.

Смесете брашното със захарта и маята, добавете солта и ванилията и разбъркайте добре. След това смесете всички съставки и оставете тестото за известно време. 

Изсипете тестото в силиконови формички и го оставете там да втаса.

Загрейте фурната на 210°C. и сложете втасалото тесто да се пече за около 10-15 минути.

Извадете готовите вафлички от формичките в подходяща тавичка и ги оставете за още 5 минути да се запекат.

Поднесете ги с пудра захар, сладко, мед, течен шоколад, плодове, сметана и каквото още желаете. Тогава закуската ви ще бъде неповторима.

Сподели:

Коментари (0)

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза