Необходими продукти
3 картофа (500 гр)
2 стръка целина
1 глава чесън
2 с. л. олио
25 г фиде
1 глава кромид лук
1 морков
1 ч. л. мащерка
сол на вкус
Начин на приготвяне
Лукът, морковите и картфите се нарязват на дребно и се слагат в тенджера под налягане. Заливат се с 1200 мл студена вода, посоляват се и се налива олио. Затваря се капакът и след повишаване на налягането чорбата ври 5 минути. котлонът се изключва и се изчаква налягането да спадне.
Чесънът, без да се бели, се слага в сух тиган и се запича на умерен огън от всички страни за 10 минути.
Обелва се и се стрива в хаван заедно с листа целина и мащерка.
В готовата супа се слага натрошено на дребно фиде, кипва се и се вари, докато стане готово.
Накрая се слага чесънът с подправките и се вари само една минута, след което чорбата е готова.
От кухнята на Иван Звездев
Още от Магии в кухнята
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.
Хрупкаво пиле с песто, фета и домати
Потърсете сирене фета в саламура
Какво да изберем: Олио или зехтин?
Кое е най-доброто масло за пържене