Продукти:
230 г брашно
120 г краве масло (студено)
50 г пудра захар
10 г бурбонска ванилова захар
2 жълтъка
кората от 1 лимонза сметановата смес:
500 г пресни кайсии
100 г кайсиев конфитюр
200 г заквасена сметана
150 г захар
10 г бурбонска ванилова захар
150 мл животинска сметана
4 яйца
Начин на приготвяне:
В блендер се смесват брашното, пудрата захар, настърганата лимонова кора и бурбонската ванилова захар. Прибавя се маслото и се разбива.
Когато се получат трохи, се добавят и жълтъците и отново се разбива.
С полученото тесто се покрива форма за тарт с подвижно дъно с диаметър 20 см. Прибира се във фризер, за да стегне тестото.
Яйцата се разбиват със захарта. Прибавят се двата вида сметана и ваниловата захар.
Студеното тесто се маже с кайсиевия конфитюр. Отгоре се слагат парченца кайсии и се заливат със сметановата смес.
Сладкишът се пече около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Охлажда се и се поднася.
Истинска храна, която ще ви пренесе в уютната френска кухня
Фактор Фактор
Още от Магии в кухнята
Обредни храни на Варвара - Женска Коледа
На днешния празник задължително хапнете сладка царевица за здраве и берекет
Вкусна парена салата
Една рецепта на Дон Тонини - отлично мезе за хубава българска ракия или като гарнитура към основното ястие
Лакерда
Изключително вкусно мезе и за най-изтънчените ценители на хубава храна