Снимка: topforma.bg
Ето една подходяща рецепта за славянски постен гювеч
Продукти за 3 порции
1 глава лук
2 бр. чушки
2-3 бр. моркови
1 бр. тиквичка
100 г грах
200 г ориз
2 бр. домати
2-3 с.л. зехтин
магданоз
1/2 ч.л. сол
черен пипер
Инструкции:
Нарежете лука на ситно и задушете в малко вода. След това, прибавете нарязаните на кубчета моркови, чушки, тиквичка, както и граха. Добавете зехтина.
Когато зеленчуците омекнат, добавете измития ориз. Задушете, докато оризът набъбне. Добавете обелените и нарязани на ситно домати и магданоз и изсипете всички зеленчуци в тава.
Добавете 600 мл вода, сол и черен пипер на вкус и печете за около 35-40 мин. в умерена фурна, докато водата се усвои от ориза.
източник: topforma.bg
Следете с Фактор
Свят
Орбан: На 12 декември вътрешните министри на ЕС ще подкрепят София и Букурещ за Шенген
- 20:50, 23 Ноември, 2024
България
ИТН: Не гарантираме, че Силви Кирилов ще откаже номинация за премиер, ако оглави НС
- 20:38, 23 Ноември, 2024
България
Мартин Димитров: Няма разцепление в ПП-ДБ - обяснихме, че ще гласуваме различно
- 20:12, 23 Ноември, 2024
Още от Магии в кухнята
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.
Хрупкаво пиле с песто, фета и домати
Потърсете сирене фета в саламура
Какво да изберем: Олио или зехтин?
Кое е най-доброто масло за пържене