Дори да считате себе си за отлична домакиня, нали знаете приказката, че човек се учи, докато е жив. Днес ви предлагаме кулинарни съвети, някои от които може и да сте изпуснали в овладяването на тънкостите в кухнята.
- Когато задушавате месо, правете това в плътно затворени съдове с дебели стени, които поддържат равномерна температура. Ако искате месото да запази формата си, при задушаване го завържете с канап, потопен във вряща вода.
- За задушени ястия с месо са подходящи бахар, дафинов лист, кимион.
- Когато печете месо, съобразете количеството му със съда. Малко парче месо в голяма тава, прегаря и обратното.
- Ако искате печеното да е по-сочно, по време на печене доливайте вода в съда, а не върху месото.
- Можете да познаете дали печенето вече е готово, ако натиснете месото с пръст и пръстът ви потъне в него.
- Салатите ще останат пресни най-дълго време, ако ги съхранявате в хладилника, увити във влажна кърпа.
Картофи
- Ако приготвяте салата от моркови или целина, трябва да ги нарежете на ситно. По този начин организмът ще обработи повече минерали и витамини.
- Варете картофите на пара. По този начин загубата на витамин C ще намалее с около 10 процента.
- За да се сварят едновременно картофите, предварително ги подберете с еднаква големина.
- Когато приготвяте картофеното пюре, за да стане по-пухкаво, пасирайте картофите с преса, докато са горещи, и ги разредете с горещо мляко. Не ползвайте миксер или пасатор, а преса или намачкайте картофите с дървена лъжица.
- Ако ще пържите картофите, сложете малко сол на тигана, за да не пръска мазнината.
- Бадемите се белят, като ги поставите в съд с вода и леко ги сварявате, докато обвивката започне да се бели.
![Ценни кулинарни съвети](/static/downloads/uploads/Images_3/G/gotvene_2_.jpg)
Как салатите да останат пресни най-дълго време
Още от Магии в кухнята
Три вариации на паста със скариди в чеснов сос
Това ястие е едновременно изискано, питателно и вкусно, но и лесно за приготвяне, което го прави чудесен избор както за бърза вечеря, така и за романтична среща
"Lapas Grelhadas" от слънчева Мадейра
Предястието е не просто необичайно и вкусно, но и изключително атрактивно за очите, защото по традиция се поднася в мидени черупки, в комбинация с препечен хляб и леко газирана пончá (Poncha) – местен коктейл с мед, лимон и местна ракия
Празнично меню: Вкусна магия за неповторими моменти
Открийте специалното меню, което съчетава класически вкусове с модерни акценти, превръщайки всяка трапеза в истинско гурме изживяване. Насладете се на свежа салата със синьо сирене, хрупкави хапки със сьомга и ароматни дробени от младо телешко в гювече. Балансирани, ароматни и с интересна комбинация от вкусове, тези рецепти ще впечатлят вашите гости!