Нужните продукти:
2 бр. пиле
2 лимона
12 скилидки чесън
1 връзка прясна мащерка
зехтин
морска сол
Приготвяне
1. Вземете две малки пилета, по възможност свободно отгледани. Поставете ги в тавичка, постлана с хартия за печене.
2. Нарежете лимоните на четвъртинки. Отделете скилидките чесън, без да ги белите.
3. Във всяко пиле сложете по 3 скилидки чесън и по 2 парчета лимон. Сложете и по половин връзка мащерка. С готварски конец вържете бутчетата на всяко пиле едно за друго, отдолу и отгоре.
4. Разпръснете останалите скилидки чесън и парчета лимон около пилетата, в тавата. Подпъхнете под тях цели стръкове мащерка. Намажете кожата на пилетата със зехтин и поръсете с морска сол. Печете пилетата в предварително загрята фурна на 220 градуса 30.35 минути.
5. Сервирайте печеното пиле със зелена салата с дресинг от майонеза, сметана и лук.
(24kitchen)
Още от Магии в кухнята
"Lapas Grelhadas" от слънчева Мадейра
Предястието е не просто необичайно и вкусно, но и изключително атрактивно за очите, защото по традиция се поднася в мидени черупки, в комбинация с препечен хляб и леко газирана пончá (Poncha) – местен коктейл с мед, лимон и местна ракия
Празнично меню: Вкусна магия за неповторими моменти
Открийте специалното меню, което съчетава класически вкусове с модерни акценти, превръщайки всяка трапеза в истинско гурме изживяване. Насладете се на свежа салата със синьо сирене, хрупкави хапки със сьомга и ароматни дробени от младо телешко в гювече. Балансирани, ароматни и с интересна комбинация от вкусове, тези рецепти ще впечатлят вашите гости!
Домашна саздърма от шилешко
Рецептата е проста и лесна, но тя е много вкусна и с нея може да приготвяте бързи и питателни ястия