26 Декември, 2025

Лимоново чесново пиле

Лимоново чесново пиле

Време за приготвяне: 45 минути

Нужните продукти:

2 бр. пиле
2  лимона
12 скилидки чесън
1 връзка прясна мащерка
зехтин
морска сол

Приготвяне

1. Вземете две малки пилета, по възможност свободно отгледани. Поставете ги в тавичка, постлана с хартия за печене.
2. Нарежете лимоните на четвъртинки. Отделете скилидките чесън, без да ги белите.
3. Във всяко пиле сложете по 3 скилидки чесън и по 2 парчета лимон. Сложете и по половин връзка мащерка. С готварски конец вържете бутчетата на всяко пиле едно за друго, отдолу и отгоре.
4. Разпръснете останалите скилидки чесън и парчета лимон около пилетата, в тавата. Подпъхнете под тях цели стръкове мащерка. Намажете кожата на пилетата със зехтин и поръсете с морска сол. Печете пилетата в предварително загрята фурна на 220 градуса 30.35 минути.
5. Сервирайте печеното пиле със зелена салата с дресинг от майонеза, сметана и лук.

(24kitchen)

Сподели:

Коментари (0)

Зимна бурания за Бъдни вечер 

Зимна бурания за Бъдни вечер 

В народната традиция особено място този ден имат обредните ястия, които се слагат на трапезата. Като последен ден от Рождественския пост, гозбите задължително са постни и са нечетен брой - 7, 9 и т.н.

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите