Нужните продукти:
2 бр. пиле
2 лимона
12 скилидки чесън
1 връзка прясна мащерка
зехтин
морска сол
Приготвяне
1. Вземете две малки пилета, по възможност свободно отгледани. Поставете ги в тавичка, постлана с хартия за печене.
2. Нарежете лимоните на четвъртинки. Отделете скилидките чесън, без да ги белите.
3. Във всяко пиле сложете по 3 скилидки чесън и по 2 парчета лимон. Сложете и по половин връзка мащерка. С готварски конец вържете бутчетата на всяко пиле едно за друго, отдолу и отгоре.
4. Разпръснете останалите скилидки чесън и парчета лимон около пилетата, в тавата. Подпъхнете под тях цели стръкове мащерка. Намажете кожата на пилетата със зехтин и поръсете с морска сол. Печете пилетата в предварително загрята фурна на 220 градуса 30.35 минути.
5. Сервирайте печеното пиле със зелена салата с дресинг от майонеза, сметана и лук.
(24kitchen)
Още от Магии в кухнята
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.
Хрупкаво пиле с песто, фета и домати
Потърсете сирене фета в саламура
Какво да изберем: Олио или зехтин?
Кое е най-доброто масло за пържене