7 Декември, 2025

Люта италианска Giardiniera

Люта италианска Giardiniera

Рецептата е за 4 порции

Необходими продукти:

* 2 зелени чушки, нарязани на кубчета

* 2 червени чушки, нарязани на кубчета

* 8 люти пресни чушки, нарязани

* 1 стрък целина, нарязан

* 3-4 моркова, нарязани на кубчета

* 1 малка глава лук, ситно нарязана

* 50 грама пресен карфиол

* 100 г сол

***

* 2 скилидки чесън, ситно нарязан

* 1 ч.л. сух риган

* 1 ч.л. едро смлян червен пипер

* черен пипер

* 150 грама зелени маслини, нарязани

* 200 мл бял оцет

* 200 мл зехтин

Начин на приготвяне:

Поставете в купа чушките, целината, морковите, лука и карфиола. Разбърква се със сол. Напълнете с достатъчно студена вода, за да покрие. Покрийте и охладете в хладилник за една нощ.

На следващия ден прецедете и изплакнете зеленчуците. В купа разбъркайте заедно чесъна, ригана, червения пипер, черенния пипер и маслините. Добавете оцета и зехтина и разбъркайте добре. Комбинирайте със зеленчуците, покрийте и охладете 2 дни, преди да използвате.

(bulgarian-kitchen)

Сподели:

Коментари (0)

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза