Необходими продукти
3 с.л. зехтин
6 скилидки чесън
2 с.л бяло вино
1/2 ч.л. червен пипер
2 филии стар сух хляб
500 мл пилешки бульон
2 яйца
сол на вкус
Начин на приготвяне
Чесънът се обелва и нарязва на филийки. Затопля се зехтин и на слаб огън се запържва за 20 секунди.
Хлябът се нарязва на кубчета и се добавя при чесъна, увеличава се температурата и за около минута се изчаква кубчетата да се зачервят.
Тогава се поръсват с червен пипер и след секунди се налива вино и буьлон.
Добавя се 250 мл гореща вода, сол и на умерен огън супата се вари за 10 минути.
Яйцата се счупват в купа, разбиват се леко. През сито се сипват в горещата супа, за да станат на фитили.
Предястието се приготвя до 15 минути, рецептата е за 4 порции
Фактор Фактор
Още от Магии в кухнята
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.
Хрупкаво пиле с песто, фета и домати
Потърсете сирене фета в саламура
Какво да изберем: Олио или зехтин?
Кое е най-доброто масло за пържене