26 Декември, 2025

Кастилска чеснова супа

Кастилска чеснова супа

Предястието се приготвя до 15 минути, рецептата е за 4 порции

Необходими продукти

3 с.л. зехтин
6 скилидки чесън
2 с.л бяло вино
1/2 ч.л. червен пипер
2 филии стар сух хляб
500 мл пилешки бульон
2 яйца
сол на вкус

Начин на приготвяне

Чесънът се обелва и нарязва на филийки. Затопля се зехтин и на слаб огън се запържва за 20 секунди.

Хлябът се нарязва на кубчета и се добавя при чесъна, увеличава се температурата и за около минута се изчаква кубчетата да се зачервят. 

Тогава се поръсват с червен пипер и след секунди се налива вино и буьлон. 

Добавя се 250 мл гореща вода, сол и на умерен огън супата се вари за 10 минути. 

Яйцата се счупват в купа, разбиват се леко. През сито се сипват в горещата супа, за да станат на фитили.

https://zvezdev.com

Сподели:

Коментари (0)

Зимна бурания за Бъдни вечер 

Зимна бурания за Бъдни вечер 

В народната традиция особено място този ден имат обредните ястия, които се слагат на трапезата. Като последен ден от Рождественския пост, гозбите задължително са постни и са нечетен брой - 7, 9 и т.н.

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите