5 Декември, 2025

Кастилска чеснова супа

Кастилска чеснова супа

Предястието се приготвя до 15 минути, рецептата е за 4 порции

Необходими продукти

3 с.л. зехтин
6 скилидки чесън
2 с.л бяло вино
1/2 ч.л. червен пипер
2 филии стар сух хляб
500 мл пилешки бульон
2 яйца
сол на вкус

Начин на приготвяне

Чесънът се обелва и нарязва на филийки. Затопля се зехтин и на слаб огън се запържва за 20 секунди.

Хлябът се нарязва на кубчета и се добавя при чесъна, увеличава се температурата и за около минута се изчаква кубчетата да се зачервят. 

Тогава се поръсват с червен пипер и след секунди се налива вино и буьлон. 

Добавя се 250 мл гореща вода, сол и на умерен огън супата се вари за 10 минути. 

Яйцата се счупват в купа, разбиват се леко. През сито се сипват в горещата супа, за да станат на фитили.

https://zvezdev.com

Сподели:

Коментари (0)

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза