5 Декември, 2025

Шкембе с манатарка, забулени с кашкавал

Шкембе с манатарка, забулени с кашкавал

снимка: Faktor.bg

Едно ястие, на което трудно може да се устои

Необходими продукти: 

500 гр телешко шкембе
2-3 пресни манатарки
200 гр кашкавал
бучка масло
сол

Начин на приготвяне:

Сложете телешкото шкембе в подходяща тенджера, налейте го с вода и го сложете на огъня. Преди да заври прибавете една чаена лъжичка сода бикарбунат и когато кипне, го отстранете от огъня и измийте добре в гевгир. 

Поставете го в същата тенджера, налейте го до горе с вода, подсолете и го оставете да се готви, докато омекне.

Извадете свареното шкембе, нарежете го на малка парчета и го сложете в дълбок тиган. Прибавете нарязаната на кубчета прясна манатарка, добавете маслото и ги оставете да се готвят за около 15-20 минути – гъбата ще пусне соковете си и така ще се приобщи към свареното вече шкембе. Когато и гъбите са сготвени, настържете кашкавала равномерно, така че да ги забули. 


Поднесете ястието в подходящи чинии, като украсите с лист от маруля. Поръсете го със ситно нарязан пресен магданоз.

Чаша хубаво вино ще подсили ароматите и ще направи храната изкусително вкусна. 

Сподели:

Коментари (0)

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза