Необходими продукти:
500 гр телешко шкембе
2-3 пресни манатарки
200 гр кашкавал
бучка масло
сол
Начин на приготвяне:
Сложете телешкото шкембе в подходяща тенджера, налейте го с вода и го сложете на огъня. Преди да заври прибавете една чаена лъжичка сода бикарбунат и когато кипне, го отстранете от огъня и измийте добре в гевгир.
Поставете го в същата тенджера, налейте го до горе с вода, подсолете и го оставете да се готви, докато омекне.
Извадете свареното шкембе, нарежете го на малка парчета и го сложете в дълбок тиган. Прибавете нарязаната на кубчета прясна манатарка, добавете маслото и ги оставете да се готвят за около 15-20 минути – гъбата ще пусне соковете си и така ще се приобщи към свареното вече шкембе. Когато и гъбите са сготвени, настържете кашкавала равномерно, така че да ги забули.
Поднесете ястието в подходящи чинии, като украсите с лист от маруля. Поръсете го със ситно нарязан пресен магданоз.
Чаша хубаво вино ще подсили ароматите и ще направи храната изкусително вкусна.
Още от Магии в кухнята
Вкусна парена салата
Отлично мезе за хубава българска ракия или като гарнитура към основното ястие
Лакерда
Изключително вкусно мезе и за най-изтънчените ценители на хубава храна
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.