7 Декември, 2025

Минестроне

Минестроне

Знаете ли кое е най-хубавото нещо в тази супа?

Най-хубавото нещо от тази супа е, че е пълна със зеленчуци! Ето как да я приготвите:

Необходими продукти:

2 супени лъжици зехтин
1 средно голяма глава лук
2 скилидки чесън
сол
пипер
1 консерва домати на кубчета
4 чаши вода
500 гр. моркови
250 гр. зелен боб
1 1/2 чаша едамаме
1 1/2 чаша бял боб
1 чаша паста
1/2 чаша пармезан

Начин на приготвяне:

В средно голяма тенджера загрейте 1 супена лъжица зехтин. Добавете лука, чесъна, сол, пипер.  Сложете капак и изчакайте 5-6 минути, докато омекнат.

Добавете доматите и вода. Оставете да заври.

Добавете морковите, сложете капака и оставете на котлона около 10 минути, като разбърквате през това време. Добавете едамамето и боба и оставете на котлона, докато не омекнат.

Междувременно, на друг котлон, пригответе пастата така, както е описано на етикета. Изцедете я хубаво от водата и я изсипете в супата.

Прибавете пармезана, разбъркайте и сервирайте.

https://jenite.bg




Сподели:

Коментари (0)

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза