Конкретната температура и време на печене може да варира в зависимост от рецептата, която използвате. И тук факторите са много - теглото на продукта, видът на тестото... Все пак има общи препоръки, които можете да следвате.
Правила за различните видове тесто
Баница от тесто с мая:
От листи, направени от обикновено тесто с мая, се пече от 20 минути до един час при температура 200-240 ° C.
Баница, направена с бутер тесто:
Пече се за 20-25 минути при температура 230-250 ° C.
За да изпечете баница в електрическа фурна, първо трябва да я загреете до определена температура и след това да изберете режим на печене.
Рецепта за баница, която става хрупкава и сочна
- 1 пакет листи – 500 г 400 г.
– твърдо сирене 50 г.
– краве масло 20 г.
– растително олио
5 яйца
1 газирана вода
– 500 мл
1 ванилия
Начин на приготвяне на хрупкава и сочна баница
Вземете подходяща тава. Намаслете я по всички страни. Нарежете сиренето на равни правоъгълни парчета. Така ще слагате сирене поравно между листите. Забележка: Не пестете от сиренето. Натрошете обилно на всеки ред листи. Започвате да подреждате листите. 1-ви ред с листи – натрошете парче сирене 2-ри ред листи - натрошете парче сирене.
Завършете с последния лист.
Загрейте фурната на 220 градуса.
Нарежете баницата на парчета.
Вземете подходящ съд, в който слагате кравето масло и растителното масло. Поставяте на котлона и оставяте да ври.
Към маслото сложете 1 ванилия.
Отстранявате от котлона и започвате да слагате по 1 с. л. от горещото масло на всяко парче баница. Трябва да чуете цвъркане на листа, който заливате.
Заливка:
В дълбока купа разбийте яйцата. Към тях може да сложите щипка сол и наливате газираната вода.
Забележка: Ако не разполагате с газирана вода, може да я замените със същото количество прясно мляко или обикновена вода.
Заливате равномерно листите в тавата с получената смес. Поставяте в загрятата фурна на 220 градуса. Печете около 30 минути. Баницата става хрупкава и сочна! Пробвайте тази проста, но много ефектна рецепта за баница!
Източник: actualno
Още от Магии в кухнята
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.
Хрупкаво пиле с песто, фета и домати
Потърсете сирене фета в саламура
Какво да изберем: Олио или зехтин?
Кое е най-доброто масло за пържене