Доставете си здравословна наслада с тази изключително лесна и бърза за приготвяне рецепта. Брюкселското зеле, в комбинация с топящо се сирене и аромат на лимон, ще ви зареди с голяма доза витамини и прилив на енергия!
Продукти:
150 г брюкселско зеле
50 г пармезан (настърган)
2 яйца
30 мл прясно мляко
1 с.л. чили, натрошено
2 с.л. лимонова кора, настъргана
1 с.л. зехтин
сол и пипер на вкус
Приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за огретен с брюкселско зеле на фурна е да загреете фурната на 220 градуца.
Измийте брокселските зелки и ги сложете в тавичка или подходящ керамичен съд, така че зелките да са почти плътно долепени една до друга.
Добавете чилито, лимоновата кора, сол, пипер и зехтин и разбъркайте.
Печете за около 12 минути. Извадете тавичката. Разбийте яйцата с млякото и изсипете при брюкселското зеле. Разпределете настъргания пармезан отгоре и върнете във фурната.
Печете за около 12-15 минути или до получаване на златиста коричка. (topforma)
Още от Магии в кухнята
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.
Хрупкаво пиле с песто, фета и домати
Потърсете сирене фета в саламура
Какво да изберем: Олио или зехтин?
Кое е най-доброто масло за пържене