Продукти:
2-3 стръка пресен лук
2 скилидки чесън
2 средни по големина тиквички
1 ч.ч. ориз
4-5 с.л. зехтин
сол, копър, магданоз
1/2 чаша дребни маслини
Приготвяне:
Задушаваме нарязания лук и чесън с 1/2 ч.ч. вода. Добавяме тиквичките, нарязани на кубчета, и продължаваме задушаването до омекването им.Слагаме ориза, позапържваме го и добавяме 3 1/2ч.ч. вода. Посоляваме и варим до готовност на ориза.
Пет мин. преди да отстраним от котлона, прибавяме подправките и маслинките.
Може да се гарнира с кисело мляко.
Това е гръцка рецепта, подходяща за вегетарианци
Фактор Фактор
Още от Магии в кухнята
Вкусна парена салата
Отлично мезе за хубава българска ракия или като гарнитура към основното ястие
Лакерда
Изключително вкусно мезе и за най-изтънчените ценители на хубава храна
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.