"Готви с Лидл" gotvi.lidl. ни предлага супер рецепта на семейство Вълчеви за новогодишната нощ. Вижте я.
Съставки за 4 порции:
600 г свинска плешка без кост
300 г бекон
2 моркова
1 глава чесън, малка
2 с.л. брашно
2 с.л. соев сос
лимон, сокът от него
2 с.л. захар
сол
черен пипер
бял пипер
олио
Начин на приготвяне:
Време за приготвяне: 120 min
Нарязваме бекона на ленти. Шпиковаме свинската плешка и в прорезите редуваме бекон, морков на ленти и няколко скилидки чесън. Овкусяваме със солта, черния и белия пипер и олиото.
Слагаме плешката в тава и наливаме 2–3 пръста вода. Завиваме с фолио и печем на предварително загрята на 200° С фурна. След 90 min махаме фолиото и връщаме месото да се допече, така че да хване коричка.
Соса приготвяме, като сгъстим брашното с бульона, в който се е пекло месото. Овкусяваме със соевия и лимоновия сос. Карамелизираме малко захар за цвят и аромат и я добавяме към соса.
Още от Магии в кухнята
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.
Хрупкаво пиле с песто, фета и домати
Потърсете сирене фета в саламура
Какво да изберем: Олио или зехтин?
Кое е най-доброто масло за пържене