5 Декември, 2025

Пак ли пържоли? Да се насладим на нещо по-различно в новогодишната нощ!

Пак ли пържоли? Да се насладим на нещо по-различно в новогодишната нощ!

Шпикована свинска плешка с бекон

"Готви с Лидл" gotvi.lidl. ни предлага супер рецепта на семейство Вълчеви за новогодишната нощ. Вижте я.

Съставки за 4 порции:

600 г свинска плешка без кост
300 г бекон
2 моркова
1 глава чесън, малка
2 с.л. брашно
2 с.л. соев сос
лимон, сокът от него
2 с.л. захар
сол
черен пипер
бял пипер
олио

Начин на приготвяне:

Време за приготвяне: 120 min

Нарязваме бекона на ленти. Шпиковаме свинската плешка и в прорезите редуваме бекон, морков на ленти и няколко скилидки чесън. Овкусяваме със солта, черния и белия пипер и олиото.

Слагаме плешката в тава и наливаме 2–3 пръста вода. Завиваме с фолио и печем на предварително загрята на 200° С фурна. След 90 min махаме фолиото и връщаме месото да се допече, така че да хване коричка.

Соса приготвяме, като сгъстим брашното с бульона, в който се е пекло месото. Овкусяваме със соевия и лимоновия сос. Карамелизираме малко захар за цвят и аромат и я добавяме към соса.

Сподели:

Коментари (0)

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза

Кои са най-добрите и безвредни съдове за готвене?

Кои са най-добрите и безвредни съдове за готвене?

Все повече домакинства обръщат внимание не само на вкуса на храната, но и на начина, по който тя се приготвя. Изборът на безвредни съдове за готвене е пряко свързан със здравословното хранене и дълготрайността на кухненското оборудване. Възможностите са разнообразни – от съдове от стомана, керамика, стъкло или емайл, до модерни модели с незалепващо покритие.