Необходими продукти:
3 патладжана3-4 домата
1 морков
1-2 чушки
2-3 скилидки чесън
2 лука
сол
черен и червен пипер - на вкус
кашкавал
Начин на приготвяне:
Патладжаните се режат на филийки, солят се и се отцеждат за 50-60 мин.
Издълбават се. Пекат се във фурната. През това време се прави доматеният сос. Запържва се лукът и чесънът, добавя се чушка и морков (ситно нарязани), издълбаното от патладжана (ситно нарязано) и накрая доматите. Слагат се подправките. Като покъкри сместа, се пълнят печените петладжани, настъргва се кашкавал и се оставя още малко във фурната (да стане златиста коричка).
Още от Магии в кухнята
Вкусна парена салата
Отлично мезе за хубава българска ракия или като гарнитура към основното ястие
Лакерда
Изключително вкусно мезе и за най-изтънчените ценители на хубава храна
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.