5 Декември, 2025

Пълнен патладжан

Пълнен патладжан

Брой порции 3, време за подготовка: 40 минути, време за изпълнение: 50

Необходими продукти:

3 патладжана
3-4 домата
1 морков
1-2 чушки
2-3 скилидки чесън
2 лука
сол
черен и червен пипер - на вкус
кашкавал

Начин на приготвяне:

Патладжаните се режат на филийки, солят се и се отцеждат за 50-60 мин.
Издълбават се. Пекат се във фурната. През това време се прави доматеният сос. Запържва се лукът и чесънът, добавя се чушка и морков (ситно нарязани), издълбаното от патладжана (ситно нарязано) и накрая доматите. Слагат се подправките. Като покъкри сместа, се пълнят печените петладжани, настъргва се кашкавал и се оставя още малко във фурната (да стане златиста коричка).
Сподели:

Коментари (0)

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза

Кои са най-добрите и безвредни съдове за готвене?

Кои са най-добрите и безвредни съдове за готвене?

Все повече домакинства обръщат внимание не само на вкуса на храната, но и на начина, по който тя се приготвя. Изборът на безвредни съдове за готвене е пряко свързан със здравословното хранене и дълготрайността на кухненското оборудване. Възможностите са разнообразни – от съдове от стомана, керамика, стъкло или емайл, до модерни модели с незалепващо покритие.