Продукти:
2 големи тиквички
2 с.л. зехтин
1 глава лук, нарязана на дребно
2 ситно нарязани стъбла целина
3 с.л. магданоз
1 ч.л. мащерка
2 с.л. доматен сос
50 г галета
1 яйце, леко разбито
125 мл пилешки бульон
Сол и черен пипер на вкус
Инструкции:
Разрежете напречно всяка тиквичка на две части. С подходящ уред издълбайте всяка половина. Бланширайте тиквичките в кипяща подсолена вода за 2 минути. Изплакнете ги на студена течаща вода и ги отцедете.
Загрейте зехтина в тиган и задушете лука, целината и магданоза за 5 минути. Махнете тигана от огъня. Добавете мащерката и доматено пюре и разбъркайте. Добавете галетата и разбъркайте отново. Добавете 1 яйце и 50 мл пилешки бульон. Подправете със сол и пипер.
Напълнете всяка тиквичка с получената зеленчукова смес (чрез шприц или с лъжичка).
Сложете тиквичките в огнеупорно глинено гърне или тава, залейте ги с останалата част от бульона. Покрийте ги с алуминиево фолио и печете 10 – 12 минути в предварително загрята фурна на 190 градуса.
Нарежете готовите тиквички на кръгчета и сервирайте. (topforma.bg)
Още от Магии в кухнята
Лакерда
Изключително вкусно мезе и за най-изтънчените ценители на хубава храна
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.
Хрупкаво пиле с песто, фета и домати
Потърсете сирене фета в саламура