28 Ноември, 2024

Печени тулумбички

Печени тулумбички

Любимите сладкиши от старите рецепти

Необходими продукти:

• вода - 500 мл
• брашно - 300 г
• олио - 100 мл
• сол - щипка
• яйца - 6 броя

ЗА СИРОПА
• вода - 500 мл
• захар - 1 кг
• ванилия - 2 прахчета

Приготвяне:

Кипнете водата, олиото и солта. Свалете от котлона и добавете цялото брашно. Бъркайте, докато се оформи тесто, което се отлепя от стените на съда. 

Оставете да престои 10 минути и започнете да добавяте яйцата едно по едно, като разбивате добре след всяко. 

От готовото тесто правете тулумби с шприц или пош с подходящ звездовиден накрайник направо в тава, застлана с хартия за печене. 

Сложете тулумбите да се изпекат в загрята на 180 градуса фурна, докато добият хубав розов цвят. 

За захарния сироп кипнете водата със захарта и ванилията и оставете да ври, докато се сгъсти. 

Изстиналите печени тулумбички се заливат с горещия сироп и се консумират след като престоят.

Броят на тулумбичките зависи от големината, с която ги шприцовате.

Сподели:
Вкусна парена салата

Вкусна парена салата

Отлично мезе за хубава българска ракия или като гарнитура към основното ястие

Лакерда

Лакерда

Изключително вкусно мезе и за най-изтънчените ценители на хубава храна

Кои са най-популярните чорби и супи у нас?

Кои са най-популярните чорби и супи у нас?

Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.