6 Декември, 2025

Печени тулумбички

Печени тулумбички

Любимите сладкиши от старите рецепти

Необходими продукти:

• вода - 500 мл
• брашно - 300 г
• олио - 100 мл
• сол - щипка
• яйца - 6 броя

ЗА СИРОПА
• вода - 500 мл
• захар - 1 кг
• ванилия - 2 прахчета

Приготвяне:

Кипнете водата, олиото и солта. Свалете от котлона и добавете цялото брашно. Бъркайте, докато се оформи тесто, което се отлепя от стените на съда. 

Оставете да престои 10 минути и започнете да добавяте яйцата едно по едно, като разбивате добре след всяко. 

От готовото тесто правете тулумби с шприц или пош с подходящ звездовиден накрайник направо в тава, застлана с хартия за печене. 

Сложете тулумбите да се изпекат в загрята на 180 градуса фурна, докато добият хубав розов цвят. 

За захарния сироп кипнете водата със захарта и ванилията и оставете да ври, докато се сгъсти. 

Изстиналите печени тулумбички се заливат с горещия сироп и се консумират след като престоят.

Броят на тулумбичките зависи от големината, с която ги шприцовате.

Сподели:

Коментари (0)

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза