Необходими продукти:
• вода - 500 мл
• брашно - 300 г
• олио - 100 мл
• сол - щипка
• яйца - 6 броя
ЗА СИРОПА
• вода - 500 мл
• захар - 1 кг
• ванилия - 2 прахчета
Приготвяне:
Кипнете водата, олиото и солта. Свалете от котлона и добавете цялото брашно. Бъркайте, докато се оформи тесто, което се отлепя от стените на съда.
Оставете да престои 10 минути и започнете да добавяте яйцата едно по едно, като разбивате добре след всяко.
От готовото тесто правете тулумби с шприц или пош с подходящ звездовиден накрайник направо в тава, застлана с хартия за печене.
Сложете тулумбите да се изпекат в загрята на 180 градуса фурна, докато добият хубав розов цвят.
За захарния сироп кипнете водата със захарта и ванилията и оставете да ври, докато се сгъсти.
Изстиналите печени тулумбички се заливат с горещия сироп и се консумират след като престоят.
Броят на тулумбичките зависи от големината, с която ги шприцовате.
Още от Магии в кухнята
Вкусна парена салата
Отлично мезе за хубава българска ракия или като гарнитура към основното ястие
Лакерда
Изключително вкусно мезе и за най-изтънчените ценители на хубава храна
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.