Продукти:
за 1 порция
200 г телешко контрафиле, нарязано на кубчета по 1,5см
100 г червен лук, нарязан на парченца по 1,5см
100 г червени чушки, нарязани на парченца по 1,5 см
2 с.л. зехтин
15 г мента, нарязана на едро
3/4 ч.л. кориандър
1 ч.л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус
За соса:
2 с.л. зехтин
1 с.л. лимонов сок
10 г мента, нарязана на ситно
10 г магданоз, нарязан на ситно
5-6 орехови ядки
1 скилидка чесън, нарязана на ситно
Инструкции:
Първата стъпка за приготвяне на пикантен телешки кебап с магданозено-лимонов Чимичури сос, е да мариновате месото и зеленчуците. За тази цел сложете месото заедно със зеленчуците, зехтина, ментата, лимоновия сок, кориандъра, солта и пипера в подходящ съд и ги оставете да се мариноват за около час.
Междувремено направете соса, като комбинирате всички продукти и пасирате, докато се получи емулсия. Овкусете със сол и пипер на вкус.
Докато загрявате грила, изкарайте месото и зеленчуците от маринатата и ги наредете на шишчета като редувате кубче месо и зеленчук. Печете ги около 5 – 6 мин. или до желаната готовност на месото.
Добър апетит! (topforma.bg)
Още от Магии в кухнята
Вретено с дроб
Ястието, което ще ви предложим, със сигурност би се харесало на хора, които обичат традиционната кухня с плътни вкусове. То е от онези гозби, които не приготвяме всеки ден, но оставят траен спомен на небцето. Спокойно можем да го наречем кулинарно бижу
Зимна кокошка на фурна
Киселото зеле е истинска супер храна. В България макар да не е уникално, то е специално защото с него можете да приготвите разнообразни традиционни български гозби - сърми, капама, кокошка с кисело зеле и ориз на тиган, кокошка с кисело зеле в гювеч, боб с кисело зеле, бурания, уникални за различни региони у нас.
Три вариации на паста със скариди в чеснов сос
Това ястие е едновременно изискано, питателно и вкусно, но и лесно за приготвяне, което го прави чудесен избор както за бърза вечеря, така и за романтична среща