7 Декември, 2025

Пикантен телешки кебап

Пикантен телешки кебап

Рецептата е подходяща, когато имате месо и зеленчук по избор в режима си

Продукти:
за 1 порция
200 г телешко контрафиле, нарязано на кубчета по 1,5см
100 г червен лук, нарязан на парченца по 1,5см
100 г червени чушки, нарязани на парченца по 1,5 см
2 с.л. зехтин
15 г мента, нарязана на едро
3/4 ч.л. кориандър
1 ч.л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус

За соса:
2 с.л. зехтин
1 с.л. лимонов сок
10 г мента, нарязана на ситно
10 г магданоз, нарязан на ситно
5-6 орехови ядки
1 скилидка чесън, нарязана на ситно

Инструкции:
Първата стъпка за приготвяне на пикантен телешки кебап с магданозено-лимонов Чимичури сос, е да мариновате месото и зеленчуците. За тази цел сложете месото заедно със зеленчуците, зехтина, ментата, лимоновия сок, кориандъра, солта и пипера в подходящ съд и ги оставете да се мариноват за около час.

Междувремено направете соса, като комбинирате всички продукти и пасирате, докато се получи емулсия. Овкусете със сол и пипер на вкус.

Докато загрявате грила, изкарайте месото и зеленчуците от маринатата и ги наредете на шишчета като редувате кубче месо и зеленчук.  Печете ги около 5 – 6 мин. или до желаната готовност на месото.

Добър апетит! (topforma.bg)

Сподели:

Коментари (0)

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза