Продукти:
За 1 порция:
150 г киноа
2 бр белтъци
2-3 скилидки чесън (счукан)
2 стръка зелен лук (нарязан на ситно)
2 с.л. магданоз (нарязан на ситно)
1 ч.ч. мента (нарязана)
1 ч.л. мед
1 с.л. чили сос
250 г доматен сос
Приготвяне:
Първата стъпка от приготвянето на рецептата за пикантни киноа хапки, е да сварите киноата. За тази цел накиснете 1 чаша киноа в 2 чаши гореща вода за около 20-25 мин. Отцедете и изплакнете със студена вода. Кипнете 2 чаши вода и добавете накиснатата киноа. Варете 12-15 минути.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Смесете сварената киноа и всички останали продукти, без доматения сос и ментата, в купа. Оставете сместа да изстине, след което оформете топчета с размер 2-3 см в диаметър.
Наредете топчетата в тавичка, покрита с хартия за печене. Натиснете ги леко с пръсти и ги сложете във фурната за 15-20 мин.
Докато хапките се пекат, загрейте доматения сос и добавете нарязаната мента. Овкусете със сол и пипер.
Когато хапките са готови, сервирайте веднага, заедно с доматения сос.
източник: topforma.bg
Още от Магии в кухнята
Вкусна парена салата
Отлично мезе за хубава българска ракия или като гарнитура към основното ястие
Лакерда
Изключително вкусно мезе и за най-изтънчените ценители на хубава храна
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.