Необходими продукти:
1 голямо пиле - над 1.5 кг
1 глава кромид лук
1 с.л. ориз
4-6 бр. гъби
100 г пушен бекон
1/2 ч. ч. едри черни стафиди
1 кубче пилешко бульон
2-3 с.л. олио
прозрачен плик за печене
Начин на приготвяне: Лукът, гъбите и бекона се запържват. Когато добият златист цвят, към тях се добавят оризът, бульонът и стафидите, заедно с малко водичка.
Когато плънката е готова, се напълва пилето, което сме осолили предварително за няколко часа, и се зашива.
Пече се в прозрачен плик в умерена фурна за около два часа, като на всеки час пилето се обръща, за да добие равномерно златист цвят коричката.
Поднася се в голяма плоска чиния, като много подходяща към него е зелената салата.
Чаша хубаво червено или бяло вино ще подсили аромата и вкуса на ястието
Още от Магии в кухнята
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.
Хрупкаво пиле с песто, фета и домати
Потърсете сирене фета в саламура
Какво да изберем: Олио или зехтин?
Кое е най-доброто масло за пържене