Необходими продукти:
1 голямо пиле - над 1.5 кг
1 глава кромид лук
1 с.л. ориз
4-6 бр. гъби
100 г пушен бекон
1/2 ч. ч. едри черни стафиди
1 кубче пилешко бульон
2-3 с.л. олио
прозрачен плик за печене
Начин на приготвяне: Лукът, гъбите и бекона се запържват. Когато добият златист цвят, към тях се добавят оризът, бульонът и стафидите, заедно с малко водичка.
Когато плънката е готова, се напълва пилето, което сме осолили предварително за няколко часа, и се зашива.
Пече се в прозрачен плик в умерена фурна за около два часа, като на всеки час пилето се обръща, за да добие равномерно златист цвят коричката.
Поднася се в голяма плоска чиния, като много подходяща към него е зелената салата.
Чаша хубаво червено или бяло вино ще подсили аромата и вкуса на ястието
Още от Магии в кухнята
"Lapas Grelhadas" от слънчева Мадейра
Предястието е не просто необичайно и вкусно, но и изключително атрактивно за очите, защото по традиция се поднася в мидени черупки, в комбинация с препечен хляб и леко газирана пончá (Poncha) – местен коктейл с мед, лимон и местна ракия
Празнично меню: Вкусна магия за неповторими моменти
Открийте специалното меню, което съчетава класически вкусове с модерни акценти, превръщайки всяка трапеза в истинско гурме изживяване. Насладете се на свежа салата със синьо сирене, хрупкави хапки със сьомга и ароматни дробени от младо телешко в гювече. Балансирани, ароматни и с интересна комбинация от вкусове, тези рецепти ще впечатлят вашите гости!
Домашна саздърма от шилешко
Рецептата е проста и лесна, но тя е много вкусна и с нея може да приготвяте бързи и питателни ястия