Продукти:
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
2 стръка праз (бялата част)
200 г царевица (сладка)
2 бр. пилешки бутчета (350 г)
2 с.л. зехтин
2 с.л. къри
сол и пипер на вкус
Инструкции:
Първата стъпка за приготвянето на пилешка къри супа, е да загреете тенджера на умерено висока температура. Добавете зехтина и нарязаните на ситно лук, чесън и праз. Задушете зеленчуците за няколко минути и добавете кърито.
Сложете пилешките бутчета в тенджерата и долейте вода, колкото да ги покрие. Изчакайте да заври и намалете температурата. Гответе на тих огън, докато пилешките бутчета са сварени напълно.
Извадете бутчетата, отстранете кожата и накъсайте месото. Пасирайте останалата течност със зеленчуците. Добавете накъсаното пиле и царевицата. Оставете супата да поври за няколко минути и овкусете със сол и бял пипер.
Рецептата е подходяща, когато имате пиле и зеленчук по избор в режима си. (topforma.bg)
Още от Магии в кухнята
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.
Хрупкаво пиле с песто, фета и домати
Потърсете сирене фета в саламура
Какво да изберем: Олио или зехтин?
Кое е най-доброто масло за пържене