Е, по-хубаво от това тесто няма... Издържа до 3 дни в хладилника... Без проблем...
Ето рецептата:
250 г брашно
125 мл вода (с газирана вода е по-добре)
3,5 г суха мая
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1 с. л. мас (15 г)
За пицата е важно горещата фурна.. Най-добре е, като пуснете фурната да се нагрява, да сложите и тавата, в която ще печете. Така ще получите хрупкава коричка.
Тестото с мас става по вкусно, отколкото със зехтин. Маста не се усеща, но пък помага на тестото да не изсъхва. Отгоре, върху плънката, може да пръснете 1-2 пъти зехтин...
Още от Магии в кухнята
Вкусна парена салата
Отлично мезе за хубава българска ракия или като гарнитура към основното ястие
Лакерда
Изключително вкусно мезе и за най-изтънчените ценители на хубава храна
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.