22 Декември, 2025

Ребърца на скара със салата от смокини

Ребърца на скара със салата от смокини

снимка: Стоян Стоянов

Изненадайте гостите си с едно бързо и вкусно ястие

Необходими продукти:

500-600 гр. свински ребърца
Соев сос
Салатен микс (по ваш избор)
6-7 смокини (по ваш избор, а може и да бъдат смесени няколко сорта смокини)
Лимон
Зехтин

Начин на приготвяне:

Подгответе ребърцата за печене– овкусете ги със соевия сос и ги оставете да поемат от ароматите му за около час. 

Сложете ребърцата на скарата, която предварително сте загрели, и печете от всяка страна по 6-7 минути, като ги обръщате няколко пъти, докато месото и от двете страни се е изпекло равномерно.

През това време пригответе салата със смокини – измийте микса, изцедете го в гевгир и към него прибавете нарязаните на половинки или четвъртинки смокини. Овкусете с лимон и зехтин.

Поднесете ребърцата със салатата като ги подредите в голяма плоска продълговата чиния.

Чаша изстудено бяло вино (а може и червено вино с бучки лед) ще подсили вкуса на ястието, а насладата ще бъде незабравима. 

Сподели:

Коментари (0)

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза