28 Ноември, 2024

Ребърца на скара със салата от смокини

Ребърца на скара със салата от смокини

снимка: Стоян Стоянов

Изненадайте гостите си с едно бързо и вкусно ястие

Необходими продукти:

500-600 гр. свински ребърца
Соев сос
Салатен микс (по ваш избор)
6-7 смокини (по ваш избор, а може и да бъдат смесени няколко сорта смокини)
Лимон
Зехтин

Начин на приготвяне:

Подгответе ребърцата за печене– овкусете ги със соевия сос и ги оставете да поемат от ароматите му за около час. 

Сложете ребърцата на скарата, която предварително сте загрели, и печете от всяка страна по 6-7 минути, като ги обръщате няколко пъти, докато месото и от двете страни се е изпекло равномерно.

През това време пригответе салата със смокини – измийте микса, изцедете го в гевгир и към него прибавете нарязаните на половинки или четвъртинки смокини. Овкусете с лимон и зехтин.

Поднесете ребърцата със салатата като ги подредите в голяма плоска продълговата чиния.

Чаша изстудено бяло вино (а може и червено вино с бучки лед) ще подсили вкуса на ястието, а насладата ще бъде незабравима. 

Сподели:
Вкусна парена салата

Вкусна парена салата

Отлично мезе за хубава българска ракия или като гарнитура към основното ястие

Лакерда

Лакерда

Изключително вкусно мезе и за най-изтънчените ценители на хубава храна

Кои са най-популярните чорби и супи у нас?

Кои са най-популярните чорби и супи у нас?

Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.