5 Декември, 2025

Рецептата за днес

Рецептата за днес

Салата с паста, моцарела и колбас

Продукти:

250 г паста "спирали"
Няколко листа маруля
250 г салам по ваш избор
10 топки бейби моцарела
1 малко бурканче маринован артишок
10 чери доматки
1 малка глава червен лук
няколко маслини
1-2 чушки, може и люти

За дресинга

6 с.л. зехтин
3 с.л. оцет
1 ч.л. дижонска горчица
1/2 ч.л. риган
сол, черен пипер на вкус

Приготвяне:

Накъсайте марулята или я нарежете. Сложете я в купа и прибавете към нея нарязаните салам, чери доматки (наполовина), чушки, маслини, артишок, сварената паста и по желание може да нарежете на две и бейби моцарелата. Пригответе дресинга и овкусете салатата.

(Az-jenata.bg)
Сподели:

Коментари (0)

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза

Кои са най-добрите и безвредни съдове за готвене?

Кои са най-добрите и безвредни съдове за готвене?

Все повече домакинства обръщат внимание не само на вкуса на храната, но и на начина, по който тя се приготвя. Изборът на безвредни съдове за готвене е пряко свързан със здравословното хранене и дълготрайността на кухненското оборудване. Възможностите са разнообразни – от съдове от стомана, керамика, стъкло или емайл, до модерни модели с незалепващо покритие.