Продукти (4 порции)
500 г рибено филе
3 червени чушки или камби от туршия
2 стръка праз
2 стръка целина
1 в. ч. бяло вино
200 г стерилизирани домати
4 с. л. олио
2-3 стръка копър
2-3 стръка магданоз
масло за намасляване
сол на вкус
Приготвяне
Празът се нарязва на едри парчета по диагонал и се запържва за 2-3 минути в олиото. Прибавят се чушките, нарязани на квадратчета, и ситно нарязаната целина. След 2-3 минути се налива бялото вино. Оставя се да кипне и се изчаква виното да се изпари.
Към омекналите зеленчуци се добавят пасираните или нарязани на ситно стерилизирани домати. Кипва се и се посолява.
Рибеното филе се нарязва на едри парчета и се поставя на дъното на намаслено гювече. Върху него се изсипват готовите зеленчуци и се поръсват със ситно нарязаните копър и магданоз.
Гювечето се пече около 20 минути в предварително загрята на 200°С фурна.
Още от Магии в кухнята
Домашна саздърма от шилешко
Рецептата е проста и лесна, но тя е много вкусна и с нея може да приготвяте бързи и питателни ястия
Mamma mia! Любимата рецепта на Ал Капоне
Едно лесно ястие, но изключително вкусно, което ще ви пренесе в света на италианската кухня и ще ви напомни за легендарния бос на мафията
Обредна прясна погача за Богоявление
Хлябът е на особена почит на празничната трапеза и има култово място в празника