Продукти:
400 гр. макарони (спирали)
200 гр. риба тон
150 гр. топено сирене
100 гр. майонеза
1 глава лук
100 гр. грах
2 домата, 3 печени чушки
2 с.л. олио, магданоз, сол, черен пипер.
За соса:
8 с.л. зехтин
2 с.л. оцет
1 ч.л. къри
сол
черен пипер.
Приготвяне:
Макароните се сваряват в подсолена вода, отцеждат се и се изсипват в салатиера. Поливат се с 2 с.л. олио, за да не слепнат. Нарязваме лука на шайби, доматите на кубчета, чушките на дребно, топеното сирене на малки парченца, добавяме граха и рибата тон и заливаме с приготвения сос, прибавяме към макароните и размесваме всички продукти. Отгоре заливаме с майонезата и посоляваме със сол на вкус, черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Още от Магии в кухнята
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.
Хрупкаво пиле с песто, фета и домати
Потърсете сирене фета в саламура
Какво да изберем: Олио или зехтин?
Кое е най-доброто масло за пържене