17 Декември, 2025
/

Руло от тиквички с крема сирене

Руло от тиквички с крема сирене

Изненадайте любимите хора с едно чудесно лятно предястие

ЗА БЛАТА
тиквички - 700 г
яйца - 3 броя
крема сирене - 50 г
кашкавал – 200 г (настърган)
листенца от мента
лук – 1 бр (настърган)
сол - 1/2 ч.л.

ЗА ПЛЪНКАТА
крема сирене - 200 г
чесън - 1 - 2 скилидки
пресен копър

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Тиквичките се настъргват и посоляват. Оставят се за кратко. След това се прецеждат през тензух или цедка.

Към яйцата се прибавя крема сиренето, кашкавала и лука, след което добресе разбива с бъркалка. Добавете и ментата за аромат

Така получената смес се изсипва при тиквичките и всичко се обърква. След това се сипва в тава, покрита с хартия за печене. Пече се на 200 градуса около 20 минути. 

Блатът от тиквички се оставя да изстине. След това се прави плънката. Чесънът се пресова и прибавя към крема сиренето.

С тази смес се намазва блата, а отгоре се поръсва с нарязан копър.

Рулото от тиквички се навива откъм по-тясната страна и се прибира в хладилника да се стегне. 
Поднасям го като студено предястие или гарнитура.

Източник: recepti.gotvach.bg

Сподели:

Коментари (0)

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза