Продукти:
царевичен грис - 12 с.л. (равни)
брашно - 12 с.л. тип 500 (равни)
сол - 1 к.л.
кисело мляко - 400 г
яйца - 3 бр.
захар - 1 ч.л.
сирене - 300 г краве
олио - 150 мл
бакпулвер - 1 бр.
сода бикарбонат - 1 к.л.
ЗА ЗАЛИВКАТА
яйца - 3 бр.
кисело мляко - 400 г
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
За течната смес разбийте яйцата с олиото. Загасете содата в киселото мляко, разбъркайте и добавете към яйцата.
За сухата смес пресейте брашното в купа, добавете царевичния грис, бакпулвер, сол и захар.
Смесете сухите и течните смеси, разбъркайте до хомогенност и добавете натрошеното сирене.
Намажете форма с падащ ринг с малко масло, поръсете с шепа царевичен грис и изсипете сместа.
Печете 20 минути на 180 градуса, след което извадете от фурната и сложете заливка, направена от разбитите яйца с киселото мляко.
Печете още 20 минути до златиста коричка на баницата.
Още от Магии в кухнята
Три вариации на паста със скариди в чеснов сос
Това ястие е едновременно изискано, питателно и вкусно, но и лесно за приготвяне, което го прави чудесен избор както за бърза вечеря, така и за романтична среща
"Lapas Grelhadas" от слънчева Мадейра
Предястието е не просто необичайно и вкусно, но и изключително атрактивно за очите, защото по традиция се поднася в мидени черупки, в комбинация с препечен хляб и леко газирана пончá (Poncha) – местен коктейл с мед, лимон и местна ракия
Празнично меню: Вкусна магия за неповторими моменти
Открийте специалното меню, което съчетава класически вкусове с модерни акценти, превръщайки всяка трапеза в истинско гурме изживяване. Насладете се на свежа салата със синьо сирене, хрупкави хапки със сьомга и ароматни дробени от младо телешко в гювече. Балансирани, ароматни и с интересна комбинация от вкусове, тези рецепти ще впечатлят вашите гости!