27 Декември, 2025

Румънска баница - Малай

Румънска баница - Малай

Приготвяне: 20 мин. Готвене: 40 мин. Порции: 6

Продукти:

царевичен грис - 12 с.л. (равни)
брашно - 12 с.л. тип 500 (равни)
сол - 1 к.л.
кисело мляко - 400 г
яйца - 3 бр.
захар - 1 ч.л.
сирене - 300 г краве
олио - 150 мл
бакпулвер - 1 бр.
сода бикарбонат - 1 к.л.

ЗА ЗАЛИВКАТА

яйца - 3 бр.
кисело мляко - 400 г

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

За течната смес разбийте яйцата с олиото. Загасете содата в киселото мляко, разбъркайте и добавете към яйцата.

За сухата смес пресейте брашното в купа, добавете царевичния грис, бакпулвер, сол и захар.

Смесете сухите и течните смеси, разбъркайте до хомогенност и добавете натрошеното сирене.

Намажете форма с падащ ринг с малко масло, поръсете с шепа царевичен грис и изсипете сместа.

Печете 20 минути на 180 градуса, след което извадете от фурната и сложете заливка, направена от разбитите яйца с киселото мляко.

Печете още 20 минути до златиста коричка на баницата.

Сподели:

Коментари (0)

Зимна бурания за Бъдни вечер 

Зимна бурания за Бъдни вечер 

В народната традиция особено място този ден имат обредните ястия, които се слагат на трапезата. Като последен ден от Рождественския пост, гозбите задължително са постни и са нечетен брой - 7, 9 и т.н.

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите