24 Ноември, 2024

Салата "Витамина" със свинско

Салата "Витамина" със свинско

Рецептата е подходяща, когато изпълнявате режим за топформа

Продукти:

За 2 порции
400 г свинско бонфиле (едно парче)
1 глава червено цвекло
2-3 бр. моркови
1 бр. краставица
2 стръка зелен лук или чесън
1 бр. алабаш (по желание)
1 с.л. зехтин
лимонос сок, сол и пипер на вкус

Инструкции:

Първата стъпка от рецептата за салата Витамина със свинско е да почистите филето като отстраните ципите и излишната мазнина. Срежете го напречно на две равни части по средата. Овкусете двете части със сол и пипер и ги увийте в прозрачно фолио. Осучете краищата, за да стегнете ролките и ги завържете.

В тенджера сипете достатъчно вода, за да покрие двете ролки. Загрейте водата докато започне да излиза малко пара, но без да ври или да излизат балончета – около 70-75С. Сложете ролките във водата и поширайте за 20мин. Притиснете ролките с черпак или няколко лъжици, за да са изцяло потопени във водата, докато се готвят.

Настържете зеленчуците и ги оставете да се отцедят в гевгир. При възможност използвайте  кухненски робот, за да останат настърганите зеленчуци по-твърди и да не загубят много от соковете си.

Нарежете лука и чесъна на ситно и ги добавете към настърганите зеленчуци. Може да заместите със стар чесън и червен лук на вкус.

След като извадите месото, то ще е готово за сервиране. При желание може да подсушите и да го „потъркаляте“ в загорещен тиган с ½ лъжица олио или зехтин, за да придобие хубав цвят и аромат на запечено месо. Нарежете го на тънки шайби.

Смесете зеленчуците и овкусете с лимонов сок, зехтин, сол и пипер. Аранжирайте шайбите свинско филе ветрилообразно над салатата.

Рецептата е подходяща, когато имате свинско месо и зеленчуци по избор в режима си.

(topforma.bg)

Сподели:

Кои са най-популярните чорби и супи у нас?

Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.

Хрупкаво пиле с песто, фета и домати

Потърсете сирене фета в саламура

Какво да изберем: Олио или зехтин?

Кое е най-доброто масло за пържене