24 Ноември, 2024

Сочен баварски шницел със зеленчуци

Сочен баварски шницел със зеленчуци

снимка: 1001 рецепти

Рецептата е лесна, а ястието - неустоимо вкусно

Необходими продукти:

телешко месо - 800 грама
масло - 40 грама
сол
черен пипер
мазнина - за пържене

За панировката:

брашно - 4 с.л.
грис - 4 с.л.
яйца - 3 броя
галета - 4 с.л.
За гарнитурата:

зеленчуци по избор

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на шницели. Начукайте ги леко и ги овкусете със сол и черен пипер. Оставете да отлежат така за 2-3 часа.

Оваляйте ги в брашно и след това в грис и след 10 минути ги потапяйте в разбитите яйца и галета и ги пускайте да се пържат в сгорещена мазнина за по няколко минути от двете страни, докато се получи лека розова обвивка.

Поднесете баварските телешки шницели с малка бучка масло върху всеки. Подходяща гарнира за ястието е картофената салата. Но ако предпочитате може да го поднесете с пържени картофи или друга гарнитура по ваш избор.

(Източник: flagman.bg)

Сподели:

Кои са най-популярните чорби и супи у нас?

Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.

Хрупкаво пиле с песто, фета и домати

Потърсете сирене фета в саламура

Какво да изберем: Олио или зехтин?

Кое е най-доброто масло за пържене