Необходими продукти:
телешко месо - 800 грама
масло - 40 грама
сол
черен пипер
мазнина - за пържене
За панировката:
брашно - 4 с.л.
грис - 4 с.л.
яйца - 3 броя
галета - 4 с.л.
За гарнитурата:
зеленчуци по избор
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на шницели. Начукайте ги леко и ги овкусете със сол и черен пипер. Оставете да отлежат така за 2-3 часа.
Оваляйте ги в брашно и след това в грис и след 10 минути ги потапяйте в разбитите яйца и галета и ги пускайте да се пържат в сгорещена мазнина за по няколко минути от двете страни, докато се получи лека розова обвивка.
Поднесете баварските телешки шницели с малка бучка масло върху всеки. Подходяща гарнира за ястието е картофената салата. Но ако предпочитате може да го поднесете с пържени картофи или друга гарнитура по ваш избор.
(Източник: flagman.bg)
Още от Магии в кухнята
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.
Хрупкаво пиле с песто, фета и домати
Потърсете сирене фета в саламура
Какво да изберем: Олио или зехтин?
Кое е най-доброто масло за пържене