5 Декември, 2025

Нещо различно за дните без агнешка трапеза

Нещо различно за дните без агнешка трапеза

Вижте рецептата на Манчев и Шишков

Спагети "Карбонара" с горгонзола и чипс от прошуто

Съставки за  4 порции

100 г Прошуто или хамон
400 г спагети
200 г сирене Горгонзола
60 г пармезан
250 мл готварска сметана
2 стръка пресен босилек
2 жълтъка
сол
бял пипер
маслиново масло

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 60 мин.
Допълнителна информация: без времето за охлаждане

Започваме с разстилането на хамона или прошутото върху хартия за печене в тава и сушенето във фурна на 110 – 130° C. Печем, докато стане на сух хрупкав чипс. Оставяме да изстине и го натрошаваме с ръце на едро.
Сваряваме спагетите и ги отцеждаме.
В голям съд смесваме сметаната, горгонзолата и пармезана и готвим до разтапянето на всички сирена.
Прибавяме спагетите и разбъркваме добре.
Добавяме ситно нарязания босилек и натрошения хамон или прошуто.
Сваляме от огъня, слагаме двата жълтъка и бъркаме динамично (жълтъците ще се сготвят от температурата на горещия съд и на пастата.)
Овкусяваме със сол и бял пипер и поднасяме с няколко капки маслиново масло отгоре.

https://gotvi.lidl.bg

  
Сподели:

Коментари (0)

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза