5 Декември, 2025

Супа от риба по воденичарски

Супа от риба по воденичарски

Подходяща рецепта, за да разнообразим рибното меню

Продукти:

500 гр. филе от риба, 3 с.л. растителна мазнина, 1 глава лук,  1 морков, 3 средно-големи картофа, 2 домата пресни или от консерва, 1 зелена чушка,  1 с.л. брашно, сол, смлян чер пипер, лимонов сок или оцет, девисил и магданоз.

Приготвяне:

Рибeното филе се нарязва на кубчета и се овкусява с малко сол и чер пипер и се оставя за 10 минути на хладно. Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в мазнината, добавяме и нарязания на колелца морков, картофите нарязваме на дребно почти като за мусака, чушката също се нарязва на дребно. След като се задушат малко продуктите, прибавяме брашното, разбъркваме и заливаме с гореща вода, може и бульон, посоляваме и варим на умерен огън. След 15 минути добавяме доматите, нарязани на дребно, девисила и рибата.

Подправяме с лимонов сок и поръсваме с дребно нарязан магданоз. Супата е готова след около 10 минути. Поднасяме супата  поръсена със смлян черен пипер.

Сподели:

Коментари (0)

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза

Кои са най-добрите и безвредни съдове за готвене?

Кои са най-добрите и безвредни съдове за готвене?

Все повече домакинства обръщат внимание не само на вкуса на храната, но и на начина, по който тя се приготвя. Изборът на безвредни съдове за готвене е пряко свързан със здравословното хранене и дълготрайността на кухненското оборудване. Възможностите са разнообразни – от съдове от стомана, керамика, стъкло или емайл, до модерни модели с незалепващо покритие.