Продукти:
500 гр. филе от риба, 3 с.л. растителна мазнина, 1 глава лук, 1 морков, 3 средно-големи картофа, 2 домата пресни или от консерва, 1 зелена чушка, 1 с.л. брашно, сол, смлян чер пипер, лимонов сок или оцет, девисил и магданоз.
Приготвяне:
Рибeното филе се нарязва на кубчета и се овкусява с малко сол и чер пипер и се оставя за 10 минути на хладно. Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в мазнината, добавяме и нарязания на колелца морков, картофите нарязваме на дребно почти като за мусака, чушката също се нарязва на дребно. След като се задушат малко продуктите, прибавяме брашното, разбъркваме и заливаме с гореща вода, може и бульон, посоляваме и варим на умерен огън. След 15 минути добавяме доматите, нарязани на дребно, девисила и рибата.
Подправяме с лимонов сок и поръсваме с дребно нарязан магданоз. Супата е готова след около 10 минути. Поднасяме супата поръсена със смлян черен пипер.
Още от Магии в кухнята
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.
Хрупкаво пиле с песто, фета и домати
Потърсете сирене фета в саламура
Какво да изберем: Олио или зехтин?
Кое е най-доброто масло за пържене