5 Декември, 2025

Страхотна сурова туршия със зелени домати

Страхотна сурова туршия със зелени домати

Трябва да изчакаме поне десетина дни, за да втаса!

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

зелени домати
моркови
карфиол
краставички
чесън - обелени скилидки
люти чушки - "рибки" (по желание)

ЗА САЛАМУРАТА

вода - 4 литра
сол - 250 г
оцет - 250 мл
захар - 1 с.л. (по желание)

Приготвяне

В трилитрови буркани нареждаме зеленчуците. Посочените мерки са за два буркана от три литра.

Възвираме саламурата и след като изстине, заливаме туршията. Започваме да претакаме туршията 10 дни.

Ако искаме туршията да има сладникав вкус, слагаме захар.

Източник: https://recepti.gotvach.bg/

Сподели:

Коментари (0)

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза

Кои са най-добрите и безвредни съдове за готвене?

Кои са най-добрите и безвредни съдове за готвене?

Все повече домакинства обръщат внимание не само на вкуса на храната, но и на начина, по който тя се приготвя. Изборът на безвредни съдове за готвене е пряко свързан със здравословното хранене и дълготрайността на кухненското оборудване. Възможностите са разнообразни – от съдове от стомана, керамика, стъкло или емайл, до модерни модели с незалепващо покритие.