21 Март, 2025

Страхотна сурова туршия със зелени домати

Страхотна сурова туршия със зелени домати

Трябва да изчакаме поне десетина дни, за да втаса!

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

зелени домати
моркови
карфиол
краставички
чесън - обелени скилидки
люти чушки - "рибки" (по желание)

ЗА САЛАМУРАТА

вода - 4 литра
сол - 250 г
оцет - 250 мл
захар - 1 с.л. (по желание)

Приготвяне

В трилитрови буркани нареждаме зеленчуците. Посочените мерки са за два буркана от три литра.

Възвираме саламурата и след като изстине, заливаме туршията. Започваме да претакаме туршията 10 дни.

Ако искаме туршията да има сладникав вкус, слагаме захар.

Източник: https://recepti.gotvach.bg/

Сподели:
Панирана щука с пролетна салата

Панирана щука с пролетна салата

Тази рецепта е отличен избор за тези, които обичат леки, хрупкави и здравословни ястия, подходящо както за обедно, така и за вечерно меню  

Вретено с дроб

Вретено с дроб

Ястието, което ще ви предложим, със сигурност би се харесало на хора, които обичат традиционната кухня с плътни вкусове. То е от онези гозби, които не приготвяме всеки ден, но оставят траен спомен на небцето. Спокойно можем да го наречем кулинарно бижу

Зимна кокошка на фурна

Зимна кокошка на фурна

Киселото зеле е истинска супер храна. В България макар да не е уникално, то е специално защото с него можете да приготвите разнообразни традиционни български гозби - сърми, капама,  кокошка с кисело зеле и ориз на тиган, кокошка с кисело зеле в гювеч, боб с кисело зеле, бурания,  уникални за различни региони у нас.