Свински врат с праз за 8 порции
Необходими продукти:
1.6 кг свински врат
1.6 кг праз
300 г доматен сок
олио
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме свинския врат на кубчета, подправяме го със сол и черен пипер и го запържваме. Добавяме предварително почистеният и нарязан на ситно праз, след което прибавяме и доматения сок. При необходимост слагаме и още сол. Изпържваме до готовност.
Рецептата е приготвена от ресторант "Национал", гр. Хисаря
Още от Магии в кухнята
Вкусна парена салата
Отлично мезе за хубава българска ракия или като гарнитура към основното ястие
Лакерда
Изключително вкусно мезе и за най-изтънчените ценители на хубава храна
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.