5 Декември, 2025

Тиквата се получава много вкусна и в солени варианти

Тиквата се получава много вкусна и в солени варианти

Фритата – италианският омлет

Знаете ли, че тиквата е идеален есенен плод, подходящ за диетично хранене със съдържанието си само на 25 ккал в 100 г. Оказа се, че освен за сладки рецепти тиквата се получава много вкусна и в солени варианти.

Представяме смело решение за Фритата с тиква.

Фритата– италиански омлет

Фритата идва от италианската кухня и е нещо средно между омлет и запеканка. Хубавото при нея, е че може да се консумира по всяко време. Може да се закуси с нея, да се обядва или вечеря.

Рецепта за Фритата от тиква

Необходими продукти

400 грама тиква
100 грама сирене
100 грама кашкавал
3 яйца
3 супени лъжици зехтин
сол на вкус
черен пипер
копър
червен пипер

Приготвяне на рецепта за фритата или рецепта за омлет с тиква

Първата стъпка от рецептата е нарязването на тиквата на тънки резени.
Поставете тиквата в тавичка.

Залейте със зехтин и около 30 мл вода. Поръсете със сол, копър и черен пипер. Покрийте с фолио. Сложете във фурната и печете на 200 градуса 15-20 минути. През това време разбийте яйцата. Омекналата тиква се покрива със сиренето, което намачкано предварително.

Заливате с яйцата. Поръсвате с кашкавал, червен пипер и копър. Печете без фолио 5 минути.

Поднесете готовата фритата с усмивка. Насладете й се, защото наистина е супер вкусна.

https://domashnivkusotii.com

Сподели:

Коментари (0)

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза

Кои са най-добрите и безвредни съдове за готвене?

Кои са най-добрите и безвредни съдове за готвене?

Все повече домакинства обръщат внимание не само на вкуса на храната, но и на начина, по който тя се приготвя. Изборът на безвредни съдове за готвене е пряко свързан със здравословното хранене и дълготрайността на кухненското оборудване. Възможностите са разнообразни – от съдове от стомана, керамика, стъкло или емайл, до модерни модели с незалепващо покритие.