Съставки
тиквички - 4 бр.
соев сос - 1 с.л.
зехтин - 1 с.л.
ябълков оцет - 3 с.л.
риган
мащерка
Начин на приготвяне
Тиквичките се нарязват с ципата на 4 мм дебелина и се поставят в дълбок съд. Поръсват се със соев сос, зехтин, счукан чесън, ябълков оцет и пресен риган или мащерка.
Престояват 2 часа, докато омекнат. Пекат се от двете страни в грил тиган или барбекю.
С останалия сос се поливат периодично по време на изваждането им и се задушават в дебел съд с капак.
Могат да се сервират веднага или да се стерилизират, плътно наредени в буркан за 10 мин.
Време е да помислим и за зимата
Фактор Фактор
Още от Магии в кухнята
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.
Хрупкаво пиле с песто, фета и домати
Потърсете сирене фета в саламура
Какво да изберем: Олио или зехтин?
Кое е най-доброто масло за пържене