24 Ноември, 2024

Гриловани тиквички в буркани

Гриловани тиквички в буркани

Време е да помислим и за зимата

Съставки

тиквички - 4 бр.
соев сос - 1 с.л.
зехтин - 1 с.л.
ябълков оцет - 3 с.л.
риган
мащерка

Начин на приготвяне

Тиквичките се нарязват с ципата на 4 мм дебелина и се поставят в дълбок съд. Поръсват се със соев сос, зехтин, счукан чесън, ябълков оцет и пресен риган или мащерка. 

Престояват 2 часа, докато омекнат. Пекат се от двете страни в грил тиган или барбекю.

С останалия сос се поливат периодично по време на изваждането им и се задушават в дебел съд с капак.

Могат да се сервират веднага или да се стерилизират, плътно наредени в буркан за 10 мин.
Сподели:

Кои са най-популярните чорби и супи у нас?

Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.

Хрупкаво пиле с песто, фета и домати

Потърсете сирене фета в саламура

Какво да изберем: Олио или зехтин?

Кое е най-доброто масло за пържене