7 Декември, 2025

Гриловани тиквички в буркани

Гриловани тиквички в буркани

Време е да помислим и за зимата

Съставки

тиквички - 4 бр.
соев сос - 1 с.л.
зехтин - 1 с.л.
ябълков оцет - 3 с.л.
риган
мащерка

Начин на приготвяне

Тиквичките се нарязват с ципата на 4 мм дебелина и се поставят в дълбок съд. Поръсват се със соев сос, зехтин, счукан чесън, ябълков оцет и пресен риган или мащерка. 

Престояват 2 часа, докато омекнат. Пекат се от двете страни в грил тиган или барбекю.

С останалия сос се поливат периодично по време на изваждането им и се задушават в дебел съд с капак.

Могат да се сервират веднага или да се стерилизират, плътно наредени в буркан за 10 мин.
Сподели:

Коментари (0)

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза