7 Декември, 2025

Венец от кайма, бекон, лук и чесън

Венец от кайма, бекон, лук и чесън

Богата на вкус и продукти рецепта

Необходими продукти:

1/2 чаена чаша галета
1/2 чаена чаша прясно мляко
1 средно голяма глава жълт лук, нарязана на ситно
2 скилидки чесън, пресовани
230 грама бекон, нарязан на ситно
2 големи яйца
1 супена лъжица сос Уорчестър
2 чаени лъжички сол
1 чаена лъжичка сух риган
1/4 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
900 грама кайма /телешка, свинска или смес/
1/2 чаена чаша домашен кетчуп

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180 градуса и подмажете дъното и стените на форма за кекс.
В малка купа смесете галетата и прясното мляко. Разбъркайте и заделете настрана.
Разбийте яйцата в голяма купа, използвайки вилица.
Добавете ситно нарязаните лук, чесън и бекон. Разбъркайте за кратко.
Прибавете сместа с галетата, соса Уорчестър, солта, ригана и черния пипер. Разбъркайте.
Добавете каймата и я омесете за кратко, без да прекалявате.
Прехвърлете я в подготвената форма и леко притиснете с пръсти.
Печете в продължение на 30 минути. През това време покрийте дъното на тавичка с алуминиево фолио. Извадете формата от фурната и с помощта на нож отделете внимателно месото от стените.
Обърнете в подготвената тава, намажете с домашния кетчуп и печете в продължение на 30 минути.
Оставете венеца от кайма да се охлади за кратко, преди да го нарежете и поднесете.

лена салата.

Сподели:

Коментари (0)

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза