24 Ноември, 2024

Венец от кайма, бекон, лук и чесън

Венец от кайма, бекон, лук и чесън

Богата на вкус и продукти рецепта

Необходими продукти:

1/2 чаена чаша галета
1/2 чаена чаша прясно мляко
1 средно голяма глава жълт лук, нарязана на ситно
2 скилидки чесън, пресовани
230 грама бекон, нарязан на ситно
2 големи яйца
1 супена лъжица сос Уорчестър
2 чаени лъжички сол
1 чаена лъжичка сух риган
1/4 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
900 грама кайма /телешка, свинска или смес/
1/2 чаена чаша домашен кетчуп

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180 градуса и подмажете дъното и стените на форма за кекс.
В малка купа смесете галетата и прясното мляко. Разбъркайте и заделете настрана.
Разбийте яйцата в голяма купа, използвайки вилица.
Добавете ситно нарязаните лук, чесън и бекон. Разбъркайте за кратко.
Прибавете сместа с галетата, соса Уорчестър, солта, ригана и черния пипер. Разбъркайте.
Добавете каймата и я омесете за кратко, без да прекалявате.
Прехвърлете я в подготвената форма и леко притиснете с пръсти.
Печете в продължение на 30 минути. През това време покрийте дъното на тавичка с алуминиево фолио. Извадете формата от фурната и с помощта на нож отделете внимателно месото от стените.
Обърнете в подготвената тава, намажете с домашния кетчуп и печете в продължение на 30 минути.
Оставете венеца от кайма да се охлади за кратко, преди да го нарежете и поднесете.

лена салата.

Сподели:

Кои са най-популярните чорби и супи у нас?

Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.

Хрупкаво пиле с песто, фета и домати

Потърсете сирене фета в саламура

Какво да изберем: Олио или зехтин?

Кое е най-доброто масло за пържене