Пържените филийки са една от най-лесните и бързи за приготвяне закуски. Могат да бъдат както сладки, така и солени според всеки вкус. Ето една неустоима рецепта за пържени филийки.
Продукти:
няколко филийки нарязан хляб
няколко яйца
100 г масло
сол, черен пипер
Приготвяне:
За тази вкусна и лесна закуска ще ви трябва формичка за изрязване на хляб, а ако нямате, може да ползвате тънкостенна чаша. В средата на всяка филийка изреже форма. Премахнете излишния хляб.
В тиган загрейте масло, след това сложете филийките и чукнете в тях по едно яйце. Трябва да се запържат за около две минути, като по желание може да ги изпържите и от двете страни. Овкусете със сол и черен пипер и сервирайте с няколко парченца шунка и домат.
(az-jenata.bg)
Още от Магии в кухнята
Вретено с дроб
Ястието, което ще ви предложим, със сигурност би се харесало на хора, които обичат традиционната кухня с плътни вкусове. То е от онези гозби, които не приготвяме всеки ден, но оставят траен спомен на небцето. Спокойно можем да го наречем кулинарно бижу
Зимна кокошка на фурна
Киселото зеле е истинска супер храна. В България макар да не е уникално, то е специално защото с него можете да приготвите разнообразни традиционни български гозби - сърми, капама, кокошка с кисело зеле и ориз на тиган, кокошка с кисело зеле в гювеч, боб с кисело зеле, бурания, уникални за различни региони у нас.
Три вариации на паста със скариди в чеснов сос
Това ястие е едновременно изискано, питателно и вкусно, но и лесно за приготвяне, което го прави чудесен избор както за бърза вечеря, така и за романтична среща