През летните горещини се нуждаем от по-леки храни, за да сме свежи и заредени с положителни емоции. Рецептата на ирландския готвач Донал Скиан от канала 24kitchen във vbox7 ще улесни ежедневния ви избор. Тя е лесна, приготвя се бързо и може да стане любима на семейството.
Нужните продукти са:
2 с.л. олио
2 малки глави лук
2 скилидки чесън
2 люти чушки
8 пилешки бутчета, без кожа и кости
200 г броколини
2 с.л. сгъстен соев сос
1 с.л. сос от стриди
1 с.л. рибен сос
250 г сварен жасминов ориз
1 връзка тайландски босилек
Начин на приготвяне:
1. Обелете и нарежете лука на много тънки полумесеци, а скилидките чесън на тънки филийки. Нарежете лютите чушки на ситно.
2. Загрейте добре тиган уок и сипете в него 1 с.л. олио. Сипете лука и го поръсете със сол и черен пипер. Запържете за около 5 минути, докато омекне. Добавете чесъна и лютите чушки и запържете за още 1-2 минути.
3. Разрежете стръковете броколини на две, по диагонал. Добавете ги в тигана заедно с малко вода и разбъркайте. Задушете ги за 1-2 минути, ако е необходимо, добавете още вода.
3. Нарежете пилешкото месо на тънки резени. Избутайте в едната страна на тигана зеленчуците и 1 с.л. сипете олио в празната част. Запържете пилешкото месо докато промени цвета си, от всички страни. Добавете соевия сос, рибния сос и соса от стриди. Разбъркайте пилешкото със зеленчуците.
4. Изключете котлона и поръсете с листа тайландски босилек.
Сервирайте ястието върху сварен на пара жасминов ориз. Чаша студено вино ще направи удоволствието още по-неповторимо.
Още от Магии в кухнята
Вкусна парена салата
Отлично мезе за хубава българска ракия или като гарнитура към основното ястие
Лакерда
Изключително вкусно мезе и за най-изтънчените ценители на хубава храна
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.