27 Ноември, 2024

Вкусно ястие за горещите дни

Вкусно ястие за горещите дни

Едно малко изкушение на ирландския готвач Донал Скиан за ценителите на вкусна храна

През летните горещини се нуждаем от по-леки храни, за да сме свежи и заредени с положителни емоции. Рецептата на ирландския готвач Донал Скиан от канала 24kitchen във vbox7 ще улесни ежедневния ви избор. Тя е лесна, приготвя се бързо и може да стане любима на семейството.

Нужните продукти са:

2 с.л. олио
2 малки глави лук
2 скилидки чесън
2 люти чушки
8 пилешки бутчета, без кожа и кости
200 г броколини
2 с.л. сгъстен соев сос
1 с.л. сос от стриди
1 с.л. рибен сос
250 г сварен жасминов ориз
1 връзка тайландски босилек

Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете лука на много тънки полумесеци, а скилидките чесън на тънки филийки. Нарежете лютите чушки на ситно.

2. Загрейте добре тиган уок и сипете в него 1 с.л. олио. Сипете лука и го поръсете със сол и черен пипер. Запържете за около 5 минути, докато омекне. Добавете чесъна и лютите чушки и запържете за още 1-2 минути.

3. Разрежете стръковете броколини на две, по диагонал. Добавете ги в тигана заедно с малко вода и разбъркайте. Задушете ги за 1-2 минути, ако е необходимо, добавете още вода.

3. Нарежете пилешкото месо на тънки резени. Избутайте в едната страна на тигана зеленчуците и 1 с.л. сипете олио в празната част. Запържете пилешкото месо докато промени цвета си, от всички страни. Добавете соевия сос, рибния сос и соса от стриди. Разбъркайте пилешкото със зеленчуците.

4. Изключете котлона и поръсете с листа тайландски босилек.

Сервирайте ястието върху сварен на пара жасминов ориз. Чаша студено вино ще направи удоволствието още по-неповторимо.

Сподели:
Вкусна парена салата

Вкусна парена салата

Отлично мезе за хубава българска ракия или като гарнитура към основното ястие

Лакерда

Лакерда

Изключително вкусно мезе и за най-изтънчените ценители на хубава храна

Кои са най-популярните чорби и супи у нас?

Кои са най-популярните чорби и супи у нас?

Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.