Съставки
лимонов сок - 200 мл
пудра захар - 120 - 130 г
ягоди - 600 г, почистени
вода - 800 мл газирана, може и тоник
Приготвяне:
Сипете лимоновия сок в купа и разбъркайте с пудрата захар и щипка сол.Отделно пюрирайте почистените и нарязани ягоди в кухненски робот или блендер, като добавите и лимоновата смес.
Долейте и студената газирана вода или тоник и отново пасирайте за кратко.
Потопете гърлата на чашите в захар, сипете по 2-3 бучки натрошен лед и разсипете получената ягодова лимонада. Поднесете я веднага.
Още от Магии в кухнята
Лакерда
Изключително вкусно мезе и за най-изтънчените ценители на хубава храна
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.
Хрупкаво пиле с песто, фета и домати
Потърсете сирене фета в саламура