27 Ноември, 2024

Яйца на очи по селски

Яйца на очи по селски

снимка: Faktor.bg

Бързо, лесно и вкусно ястие, подходящо за лек обяд или вечеря

Необходими продукти за три порции: 

2-3 изпечени червени чушки
1 глава лук
2 зрели домата
1 лютива чушка
2-3 скилидки чесън
бучка сирене
яйца (по избор)
олио
пушен червен пипер (по желание)
връзка магданоз

Начин на приготвяне:

Нарежете на полумесеци лука в дълбок тиган, прибавете солта, пушения червен пипер и сол, долейте малко вода и го оставете на слаб огън да се готви. 
Когато лукът вече е омекнал, добавете към него нарязаните на кубчета домати, на ситно лютива чушка и чесън и оставете ястието да се готви още за 10 минути, докато омекнат и другите зеленчуци.

Направете на три места кладенчета и чукнете яйцата, като ги оставите да се готвят докато се схване белтъкът, а жълтъкът остане рохкав. Преди да свалите гозбата от огъня настържете на ренде сиренето и поръсете със ситно нарязания магданоз. Ако предпочитате може да добавите сиренето натрошено още преди да чукнете яйцата.

Поднесете ястието в големи плоски чинии с чаша студена бира или бяло вино (по ваш избор). Ако сте въздържател - изпийте чаша охладен айран.

Сподели:
Вкусна парена салата

Вкусна парена салата

Отлично мезе за хубава българска ракия или като гарнитура към основното ястие

Лакерда

Лакерда

Изключително вкусно мезе и за най-изтънчените ценители на хубава храна

Кои са най-популярните чорби и супи у нас?

Кои са най-популярните чорби и супи у нас?

Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.