Необходими продукти за три порции:
2-3 изпечени червени чушки
1 глава лук
2 зрели домата
1 лютива чушка
2-3 скилидки чесън
бучка сирене
яйца (по избор)
олио
пушен червен пипер (по желание)
връзка магданоз
Начин на приготвяне:
Нарежете на полумесеци лука в дълбок тиган, прибавете солта, пушения червен пипер и сол, долейте малко вода и го оставете на слаб огън да се готви.
Когато лукът вече е омекнал, добавете към него нарязаните на кубчета домати, на ситно лютива чушка и чесън и оставете ястието да се готви още за 10 минути, докато омекнат и другите зеленчуци.
Направете на три места кладенчета и чукнете яйцата, като ги оставите да се готвят докато се схване белтъкът, а жълтъкът остане рохкав. Преди да свалите гозбата от огъня настържете на ренде сиренето и поръсете със ситно нарязания магданоз. Ако предпочитате може да добавите сиренето натрошено още преди да чукнете яйцата.
Поднесете ястието в големи плоски чинии с чаша студена бира или бяло вино (по ваш избор). Ако сте въздържател - изпийте чаша охладен айран.
Още от Магии в кухнята
Вкусна парена салата
Отлично мезе за хубава българска ракия или като гарнитура към основното ястие
Лакерда
Изключително вкусно мезе и за най-изтънчените ценители на хубава храна
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.