27 Ноември, 2024

Шишчета асорти от риба за Благовец

Шишчета асорти от риба за Благовец

За спазващите великденските пости днес се разрешава рибно ястие

По случай големия пролетен празник ще ви предложим една много вкусна рецепта.


Нужни продукти

По 500 гр. филе от сьомгова пъстърва, треска и хек

1 връзка пресен магданоз
1 с.л. майорана
сока от 2 лимона
смлян кориандър

НУЖНО ВРЕМЕ
подготовка - 75 минути
готвене - 30 минути
общо - 105 минути

Приготвяне

Нарежете филетата на кубчета, посолете, сложете подправките и нарязания магданоз, полейте го с лимоновия сок, смесен с майораната и оставете 1 час на студено. След това нанижете маринованите хапки на дървени шишчета и ги изпечете на скара или на оребрен тиган. И в двата случая не забравяйте да ги обръщате.

Сервирайте с пресен лимон и зеленчуци и магданоз.

Сподели:
Вкусна парена салата

Вкусна парена салата

Отлично мезе за хубава българска ракия или като гарнитура към основното ястие

Лакерда

Лакерда

Изключително вкусно мезе и за най-изтънчените ценители на хубава храна

Кои са най-популярните чорби и супи у нас?

Кои са най-популярните чорби и супи у нас?

Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.