5 Декември, 2025

Шишчета асорти от риба за Благовец

Шишчета асорти от риба за Благовец

За спазващите великденските пости днес се разрешава рибно ястие

По случай големия пролетен празник ще ви предложим една много вкусна рецепта.


Нужни продукти

По 500 гр. филе от сьомгова пъстърва, треска и хек

1 връзка пресен магданоз
1 с.л. майорана
сока от 2 лимона
смлян кориандър

НУЖНО ВРЕМЕ
подготовка - 75 минути
готвене - 30 минути
общо - 105 минути

Приготвяне

Нарежете филетата на кубчета, посолете, сложете подправките и нарязания магданоз, полейте го с лимоновия сок, смесен с майораната и оставете 1 час на студено. След това нанижете маринованите хапки на дървени шишчета и ги изпечете на скара или на оребрен тиган. И в двата случая не забравяйте да ги обръщате.

Сервирайте с пресен лимон и зеленчуци и магданоз.

Сподели:

Коментари (0)

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза

Кои са най-добрите и безвредни съдове за готвене?

Кои са най-добрите и безвредни съдове за готвене?

Все повече домакинства обръщат внимание не само на вкуса на храната, но и на начина, по който тя се приготвя. Изборът на безвредни съдове за готвене е пряко свързан със здравословното хранене и дълготрайността на кухненското оборудване. Възможностите са разнообразни – от съдове от стомана, керамика, стъкло или емайл, до модерни модели с незалепващо покритие.