Продукти:
около 1 кг заешко месо
2 глави лук
4 моркова
2-3 скилидки чесън
300 г гъби
5-6 картофа
2 дафинови листа
бахар
сол, червен и черен пипер
1/2 ч.ч. мазнина (олио, зехтин)
2 домата или 2/3 ч.ч. доматен сок
Приготвяне:
Заешкото месо нарязваме на порции и запържваме в мазнината до порозовяване. Изваждаме го и в същата мазнина задушаваме лука, морковите, нарязани на колелца, гъбите и накрая, преди да изключим котлона, изсипваме доматките и подправките. В гювеча слагаме първо задушения лук с гъби, отгоре заешкото и най-отгоре нарязани на кръгчета и посолени картофи. Печем около 2 часа, като първоначално печката включваме на 250, а след това на 190 градуса - да къкри.
(geriblog-bg)
Още от Магии в кухнята
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.
Хрупкаво пиле с песто, фета и домати
Потърсете сирене фета в саламура
Какво да изберем: Олио или зехтин?
Кое е най-доброто масло за пържене