24 Ноември, 2024

Заешко в гювеч

Заешко в гювеч

Заешкото месо е рекордьор сред месата по съдържание на белтъчини

Продукти:

около 1 кг заешко месо
2 глави лук
4 моркова
2-3 скилидки чесън
300 г гъби
5-6 картофа
2 дафинови листа
бахар
сол, червен и черен пипер
1/2 ч.ч. мазнина (олио, зехтин)
2 домата или 2/3 ч.ч. доматен сок

Приготвяне: 

Заешкото месо нарязваме на порции и запържваме в мазнината до порозовяване. Изваждаме го и в същата мазнина задушаваме лука, морковите, нарязани на колелца, гъбите и накрая, преди да изключим котлона, изсипваме доматките и подправките. В гювеча слагаме първо задушения лук с гъби, отгоре заешкото и най-отгоре нарязани на кръгчета и посолени картофи. Печем около 2 часа, като първоначално печката включваме на 250, а след това на 190 градуса - да къкри.

(geriblog-bg)

Сподели:

Кои са най-популярните чорби и супи у нас?

Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.

Хрупкаво пиле с песто, фета и домати

Потърсете сирене фета в саламура

Какво да изберем: Олио или зехтин?

Кое е най-доброто масло за пържене